Vésőszárak fúrógéphez (SDS)

A fúrógépekhez való vésőszár beton vágására és alakítására szolgáló szerszám. Használható különféle felújítási és javítási munkákhoz betonban vagy más kőzetben, kalapácsfúrókhoz, bontókalapácsokhoz. Befogását tekintve lehet SDS-Plus, SDS-Max vagy hatszög HEX befogású.Kínálatunkban megtalálható a laposvéső, lapátvéső, hegyesvéső, spiccvéső, horonyvéső számos méretben és befogással.

  • 42 termék

Majdnem mindegyik pneumatikus ütvefúró tokmánya reteszelhető, így el lehet velük végezni a kisebb-nagyobb vésési feladatokat betonban, téglában és ytongban. A nagyobb vésésekhez az SDS-Max befogású betonvéső a megfelelő, a kisebb munkákhoz az SDS-Plus befogású vészőszárakat javasoljuk. 

A betonvéső jellemzően széles, lapos, éles élű eszköz, melyet a beton vágására, formázására használnak. A vésőfej lehet egyenes vagy enyhén ívelt, a vége lapos vagy hegyes az adott feladattól függően. A betonvésőket gyakran használjuk építő- és kőműves munkáknál például betonvésés, faláttörés, vakolat bontás, régi burkolat, ragasztó eltávolítására. Általában edzett acélból készülnek védőbevonattal ellátva, mely segít megelőzni a korróziót és meghosszabbítani az élettartamukat.

A fúrókalapács használata során figyeljen a biztonsági előírások betartására, a megfelelő munkavédelmi eszközök használatára. A vésés során sok törmelék, por képződik, ezért mindig használjon védőszemüveget, pormaszkot, munkakesztyűt ! A zajártalom elkerülésére ajánlott a fülvédő, a fejünk fölött végzendő munkáknál a fejvédő használata is.