Fűkasza

Stihl fűkasza munkábanHázak áruháza barkács áruházban illetve a Szerszámok Háza Szerszámáruház kínálatában Makita és Stihl elektromos és benzinüzemű fűkasza található, ezért ezekről a márkákról lesz szó a  következőkben. Stihl, vagy Makita fűkasza? Milyen fűkaszát vegyek?

Benzines vagy elektromos fűkasza?

Az elektromos fűkasza nem más mint elektromos szegélynyíró. A nevében is benne van - szegélyek, és olyan helyek nyírására való ahova a fűnyíró már nem jut el.

Benzines fűkasza, vagy elektromos szegélynyíró?

Elektromos szegélynyíró akkor ajánlott, ha fűnyírás után egy olyan halk eszköze van szűkség, ami a fűnyíró számára nem hozzáférhető területeket is le tudja vágni.

Mikor jó döntés a nagyobb teljesítményű elektromos szegélynyíró?

Ha már 1-2 órás a szegélynyírási munka , és a zajmentesen akarjuk megoldani. Csak a benzinmotoros fűkasza tud akkora teljesítményt leadni, hogy az kaszálási célra elegendő legyen!

Milyen legyen a benzines fűkasza fogantyúja?

Körfogantyúval szerelt fűkasza az csak szegélynyíró. Ilyen például a Stihl FS 40, FS 50 motoros szegélynyíró. A nagyobb szegélynyírási munkákra benzinmotoros szegélynyíró ajánlott, ez lehet körfogantyús is, jobban elfér a szűk helyeken. Egy parkhoz, vagy egy nagyobb területre a fűnyíró vagy a fűnyíró traktor mellé már elkél a motoros szegélynyíró. Csak kétkaros (bikaszarv) fogantyús a normálisan használható fűkasza, kivétel a háti benzines fűkasza, ami kényelmesebb „viselet”, csak időnként az elhasználódás miatt a meghajtó spirált cserélni kell. Ilyen  a Makita BBK4500 és a Stihl FR350

Milyen nagyságú területre kell a fűkasza?

Nem csak a terület nagysága számít, hanem az hogy a fűkaszával az adott területen milyen növényeket vágunk. A nagyobb fás szárú növényekkel tarkított területre erősebb fűkasza ajánlott. Ha már dolgozott az adott területen fűkaszával, a kaszálási idő alapján ki tudja választani a megfelelő fűkasza típust. Ha még nem volt a kezében fűkasza, meg kell becsülni, hogy kb. mennyi idő alatt vágja le a fűkasza a növényzetet és a becslés alapján tudja kiválasztani a megfelelő fűkasza típust és nagyságot.

Fűkasza motor és kialakítás – a négy fűkasza kategória

Benzinmotoros fűkasza hobby használatra

A hobbi benzines fűkasza kisebb területek gondozására, és kertápolásra, napi 1-2 órai könnyű használatra ajánlott. Könnyű kisebb fűkasza, akár „fél kézzel” is vághatunk vele!

Stihl hobbi benzinmotoros fűkasza típusok: FS40, FS50, és ide tartozik még az FS 56 Stihl motoros fűkasza is. Az FS 56 már nem bowden hajtású, hanem kardántengellyel kialakított fűkasza, de az FS50-es fűkasza motorja hajtja. Makita benzinmotoros fűkasza típusok: MS-20 U, RBC2500, BCM2310, BCM2600, BCX2500, BCM3300

Benzinmotoros fűkasza farmer használatra

A farmer benzines fűkasza napi 2-4 órai használatra lett tervezve, erős, dinamikus motor hatja, sokkal jobb a hővezetése, ezáltal nagyobb az egybefüggő üzemidő. Az alacsony vibráció ami a fűkasza fogantyúján már szinte elhanyagolható, kíméli a felhasználót.

Stihl benzinmotoros fűkasza típusok: FS87, FS90, FS100, FS130. Makita benzinmotoros fűkasza típusok: BCM4300, BCX3400, DBC340, BBK4500

Benzinmotoros fűkasza profi használatra

A profi benzinmotoros fűkasza ipari célokra, napi 4-8 órai folyamatos használatra lett tervezve. Erős motor, nagyon jó hővezetés, kimagasló kezelési kényelem – nagy és folyamatos üzemidő.

Stihl benzinmotoros fűkasza típusok: FS310, FS350, FS400, FS450, FS480, FS550. Makita fűkasza típusok: DBC4010, DBC4510

Stihl és Makita kombirendszer

kombirendszerPraktikus gyorscsatlakozóval és a szorítócsavarral a szerszámok gyorsan és egyszerűen cserélhetők. A Stihl kombirendszer számos innovatív részlettel rendelkezik – pl. Stihl ErgoStarttal, ill. automatikus dekompresszorszeleppel a könnyű indítás érdekében, továbbá hosszú élettartamú légszűrőrendszerrel a motor megbízható védelmére. Valamennyi kezelőelem kényelmesen, egy kézzel elérhető.

Elektromos fűkasza – a nagyteljesítményű szegélynyíró

Ha fontos szempont a halk használat jó döntés a nagy teljesítményű elektromos fűkasza. A nagyobb teljesítményű elektromos fűkasza jó választás ha folyamatos fűszegélynyírásra használjuk. Az egybefüggő területek kaszálására a benzinmotoros fűkaszát ajánlom az erős motorja, a dinamikája miatt.

Négyütemű benzinmotoros fűkasza.

Makita ajánlatában van egyedül négyütemű fűkasza, pl. a BCX3400-as. Kevés károsanyag kibocsájtás, és halk motor jellemzi. A többi gyártó előnyben részesíti a kétütemű motorral szerelt fűkaszát. Előnye az olcsóbb üzemeltetés, nem kell keveréket használni a motorhoz. Hátránya talán csak egy, ha hátránynak lehet nevezni, hogy rendszeresen kell ellenőrizni a motorolaj szintet a kis olajmennyiség miatt.

Ezeknél a típusoknál már nem kell félni attól, hogy az olajozás miatt nagyjából vízszintesen tartsa az ember. A szóróolajozás a motorban annyira profi, hogyha fű nőne a plafonon, ezt a fűkaszát ajánlanám rá.

Fűvágólap, vagy damilfej?

Figyeljen arra, hogy mi van a fűkasza alapfelszerelésében! Pár Makita benzinmotoros fűkasza mellé a damilfej és a fűvágólap is bekerült az indulókészletbe, érdemes megnézni mit tartalmaz az ajánlat. A Stihl fűkasza dobozában általában fűvágólap van tartozékként, és a damilfej külön megvehető. Kivétel az a Stihl fűkasza amire csak damilfej tehető. Ilyen pld. a FS40, FS50 Stihl benzines fűkasza. A Stihl akcióban sokszor előfordul hogy ajándék damilfejet adunk a fűvágólappal szerelt fűkasza mellé.

Hogy melyiket használjuk? Tudjon meg többet az alul található hasznos tanácsok, mit válasszak oszlopban található írásunkban.

Címkék: 

Hasonló termékek