Stihl fűkasza felszereltségei

Mit jelentenek a Stihl fűkasza leírásában a kifejezések?

Stihl 2-Mix technológia

2-mixA benzinmotoros láncfűrész égésterében öblítéskor üzemanyagot nem tartalmazó légréteg keletkezik az elégetett üzemanyag és a forgattyúházban lévő friss üzemanyag között. Ez a réteg mérsékli a gázadagolás megváltoztatásakor fellépő, üzemanyagot is tartalmazó öblítési veszteséget, ezáltal a láncfűrész jobb emissziós értéket produkál.

 Tovább a fűkaszákhoz

Stihl 4-MIX-motor

4-MixElső STIHL „négyütemű motor”, ami keverékkel működik. Egyesíti a kétütemű és négyütemű motor előnyeit. A fűkasza motorja akár 80%-kal kevesebb füstgázt bocsájt ki, mint egy azonos paraméterekkel rendelkező kétütemű motor. A Stihl 4-MIX-motorral szerelt fűkasza kellemes hanggal és jobb forgatónyomatékkal bír.

Kombikar az M-Tronic elektronikus motorvezérléssel szerelt Stihl fűkaszán.

M-TronicM-Tronic fűkasza elektronika a hideg és meleg indítást elektronikusan érzékeli, csak egy indulási, egy üzemi, és egy kikapcsolva állásra van szükség a fűkasza kombinált karjánál. Az  M-Tronic elektronikával szerelt fűkasza esetében elmarad a félszívató, és a szívató kar pozíció. A fűkasza motorjának pontos keverékarányát és a pontos tüzelőanyag adagolását az elektronika elvégzi, szabályozza. Figyeljünk arra, hogy ez az elektronikus szabályzás a fűkasza bemelegítését nem helyettesíti! Könnyen elfeledkezhetünk róla, mert a fűkasza rögtön egyenletesen jár az M-Tronicnak köszönhetően. Pár perc melegítés után vágjunk csak a fűkasza gépünkkel!

M-Tronic elektronikus motorvezérlés

Az elektronika automatikusan szabályozza a fűkasza valamennyi üzemállapotában a gyújtási időt és az üzemanyag adagolást, méghozzá a külső feltételektől, vagyis a hőmérséklettől, a tengerszint feletti magasságtól és az üzemanyag minőségétől függően. Folyamatosan optimális motorteljesítményt, állandó legnagyobb fordulatszámot, és nagyon jó gyorsulást biztosít a fűkasza gépnek. Az M-Tronic fűkasza elektronika motorvezérlés használatával egyáltalán nincs szükség a porlasztó kézi beállítására. Az elektronikus hideg/melegindítás-észlelésnek köszönhetően mindössze egy indítási pozíció található a fűkasza kombikarján.Kevés számú berántással, átváltás nélkül indíthatjuk a fűkasza gépünket. A hidegindítás után is azonnal a megfelelő sebességre gyorsíthatunk. Az elektronika megjegyzi a fűkasza utolsó használatakor alkalmazott beállításokat, így azonos külső feltételek mellett a fűkasza minden újraindításánál azonnal rendelkezésre áll a szükséges motorteljesítmény.

Stihl antivibrációs rendszer

Antivibrációs rendszerA motoros láncfűrész és fűkasza fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési problémákhoz vezethetnek. A Stihl ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert mely jelentősen csökkenti a benzinmotoros láncfűrész és fűkasza fogantyúinál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgéseket.

4-pontos Stihl fűkasza motorfelfüggesztés

4 pontos motorfelfüggesztésAz új Stihl fűkasza motorfelfüggesztő acél spirálrugós tagok kiváló rezgéscsillapító elemek, jelentősen csökkentik a fűkasza motorja által keltett vibrációt. A fűkasza motorját ezekkel a rugós tagokkal erősítették a géptestre, melyek elnyelik a motor által keltett rezgések jelentős részét. A fogantyúkon így rendkívül alacsony a vibráció és a fűkasza hosszú ideig folyamatosan használható.

Stihl dekompressziós rendszer

dekompressziós rendszerA dekompressziós rendszer a fűkasza motorján a szelepnyitás idejét az indításnál meghosszabbítja, ezáltal a berántózsinórra történő erőkifejtés jelentősen csökken.

Stihl ErgoStart (E)

ErgoStart A fűkasza forgattyús tengelye és indítószerkezete között elhelyezkedő acélrugó kiegyenlíti az erőkifejtést , így az ellenállás a berántó kötélen alig érezhető. Az eredmény: a Stihl ErgoStarttal felszerelt fűkasza fele erőráfordítással indítható.

Hosszú életű Stihl fűkasza légszűrő

légszűrőKönnyen hozzáférhető, magas élettartamú papírszűrő hosszú időközöket biztosít a két csere között.

Stihl kompenzátor

kompenzátorSTIHL kompenzátor a fűkasza karburátorának szabályzóegysége, mely gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elpiszkolódásánál is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag felhasználás hosszú időn keresztül közel azonos maradjon. A fűkasza légszűrőjét csak akkor kell tisztítani, amikor a fűkasza teljesítménye érezhetően visszaesik, ezáltal lehetővé válik a fűkasza karbantartás nélküli, nagyon hosszú használata is.

Stihl kézi üzemanyagpumpa

kézi üzemanyagpumpaA pótüzemanyag-szivattyú helytakarékosan a fűkasza karburátorán van , és az indítás előtt egy hüvelykujjnyomással üzemanyag kerül a fűkasza karburátorába, ezáltal egy hosszabb üzemszünet után is kevesebb rántással beindítható a fűkasza motorja.

Nagy fűkasza üzemanyagtartály

Nagy benzintankAz átlátszó üzemanyagtartály térfogata 0,75 L. A motoros kasza számára hosszú ideig tartó munkavégzést biztosít, és kevesebb tankolás miatti leállást. A fűkasza benzintartáján az üzemanyagszint jól látható. Egyszerű az üzemanyagtartály feltöltése a nagyméretű, könnyen hozzáférhető  betöltőnyílás miatt.

Stihl szerszám nélkül nyitható tankzárak

tanksapkaSzabadalmaztatott Stihl fejlesztés a speciális zár az üzemanyag- és olajtartályokhoz. Az ezzel ellátott benzines fűkasza üzemanyagtankja gyorsan, nagyobb erőkifejtés és szerszám nélkül nyitható, zárható.

Stihl többfunkciós fogantyú

fogantyúA Stihl fűkasza motorjának működtetéséhez legszükségesebb kezelőelemeket tartalmaz. A fűkasza kezelése közben a kéz mindig a fogantyún maradhat.

A Stihl fűkasza stop gombja

stop kapcsolóA fűkasza leállításánál csak meg kell nyomni a stop kapcsolót. Mivel ez  tulajdonképpen egy nyomógomb, a fűkasza újraindításánál biztos indulni fog, mert kap gyújtást a fűkasza motorja. Ez a nyomógomb biztosítja, hogy a fűkasza motorját csak bekapcsolt gyújtással tudjuk indítani.

Stihl vállheveder és hordozórendszer

hordozórendszerA párnázott Stihl vállhevederek megkönnyítik a munkát a hosszú munka során. Nagy mozgásszabadságot és biztonságot nyújtanak a benzinmotoros fűkasza használatakor. Az adott fűkasza modellhez kialakított Stihl vállheveder az alapfelszerelés.

Védőszemüveg

VédőszemüvegAz alapfelszereltséghez tartozó Stihl védőszemüveg az Ön biztonságát szolgálja. A szemüvegek jól szellőznek, és nagy látási szélességet tesznek lehetővé.

Kétkaros fogantyú

Kétkaros fogantyúA kétkezes fogantyú a fűkasza használatánál lehetővé teszi a természetes kaszáló mozdulatokat. Motoros szegélynyíró és fűkasza esetében a kétkaros fogantyú mindig jó választás.

Stihl szerszám nélkül állítható fogantyú

állítható fogantyúA fűkasza fogantyúját egy lazítócsavar segítségével, kézzel állíthatjuk be a mindenkori felhasználó egyedi igényeire.

Címkék: 

Hasonló termékek