Steinel hőlégfúvó - műanyag hegesztés

PVC padló hegesztése

A webáruházunk és a Házak Áruháza kínálatában Steinel és Extol hőlégfúvó található, ezért ezekről a hőlégfúvó márkákról lesz szó a következőkben.

Több mint 30 féle hőlégfúvó gépet árulunk, és számtalan kiegészítőt tartunk a webáruházban többek között azokat amiket a műanyag hegesztés alkalmával használhatunk.

Milyen hőlégfúvó a megfelelő a műanyag hegesztés esetén?

Mindenképpen hőmérséklet szabályozós hőlégfúvó szükséges a műanyag hegesztéshez! A hőlégfúvón be kell tudjuk állítani a kívánt hőmérsékletet, ami általában 200-300°C attól függően, hogy milyen műanyaggal van dolgunk.

Figyeljünk a következőkre!

hőmérséklet

Műanyag hegesztésnél általában leszűkítjük a hőlégfúvó kifújócsövét. Hogy elkerüljük nagy hő következtében a hőlégfúvó belsejének összeolvadását, a hőmérsékletet a minimumról fokozatosan emeljük a munkahőmérsékletig, és ne tovább! Minden Steinel műanyag hegesztőhuzal csomagolásán fel van tüntetve a munkahőmérséklet. Ez az optimális hőmérséklet, melyen a munkadarab és a hegesztőhuzal jól összeolvad és nem ég meg.

megfelelő kiegészítők

Csak azonos hozaganyagot használjunk, hogy megfelelő kötést kapjunk.

Nem elég a hőlégfúvó, egyéb tartozék is kell hozzá, ilyen a szűkítő és a hegesztőtalp.

Milyen műanyag hegeszthető?

Egyszerű a válasz: csak a hőre lágyuló műanyag hegeszthető hőlégfúvóval.

Milyen hozaganyag kell a műanyag hegesztéskor?

A megfelelő hegesztőhuzal a műanyag saját anyagával megegyező hegesztőhuzal. Ha ilyenünk nincs, vagy nem tudjuk megállapítani, hogy milyen műanyaggal van dolgunk kísérletezzünk, vagy használjuk a "jokert": a fekete színű multi-thermoflexx műanyag forrasztóanyagot ami minden műanyaghoz jó.

Steinel ABS műanyag hegesztőhuzal - a nevéből is kiderül - ABS műanyaghoz jó. llyen pld: elektronikai eszközök borítása, monitor, nyomtató, billentyűzet, stb. Mindenképpen tegyünk próbát!

Steinel HDPE műanyag hegesztőhuzal. Ebből az anyagból készülnek leggyakrabban italos palackok, tisztítószeres flakonok, margarinos dobozok, szemetes konténerek és vízvezetékek.

Steinel kemény PVC műanyag hegesztőhuzal. Kemény PVC biztonságos hegesztéséhez használható.

Steinel LDPE fóliához műanyag hegesztőhuzal - LDPE műanyagból leggyakrabban fóliát és műanyag zacskót készítenek.

Steinel PP műanyag hegesztőhuzal - A polipropilén kanna, palack, ballon, hordó doboz, láda, és egyéb csomagolóeszközök előállítására alkalmas. Sok  játék és sportszer készül belőle, szilárdsága, vegyszer- és vízállósága,  tisztíthatósága miatt. A PP-t csak hegeszteni lehet, ragasztani nem.

Multi-termoflexx műanyag forrasztóanyag - Bármilyen hőre lágyuló műanyag "forrasztására" alkalmas.

Milyen tartozékot használjunk a műanyag hegesztés esetén?

Ha hegesztőzsinórral dolgozunk kell hozzá a szűkítő és a hegesztőtalp. Ha fóliát hegesztünk össze a széles fúvókát és a nyomógörgőt használjuk. Műanyag cső összehegesztéséhez a legcélszerűbb a hegesztőtükör. A kerek dob alakú fúvókát függőlegesen tartva a csövet jobbról és balról odanyomva megolvasztjuk, és egy mozdulattal összenyomjuk. A visszaverőfúvókát zsugorcső zsugorításhoz használhatjuk. Ha pontra kell nagy hőt irányítani, jöhet valamelyik szűkítőfúvóka.

Műanyag karosszéria hegesztő, javító készlet gépkocsihoz

A készlet tartalmaz egy Steinel mikroprocesszoros vezérlésű hőlégfúvót, és olyan kiegészítőket amivel bármilyen hőre lágyuló műanyagot forraszthatunk, nem kell hogy azonosítsuk a javítani kívánt műanyagot. A szettet megtalálhatja a webshopban a többi hőlégfúvó között.

Az oldalon bemutatott szerszámok, tartozékok kaphatók üzletünkben, vagy megrendelhetők webáruházunkban.

Címkék: 

Hasonló termékek