Tűzőgép - kézi, elektromos vagy pneumatikus?

Novus tűzőgépHázak Áruháza Barkács áruházban, illetve a Szerszámok Webáruház kínálatában főleg Novus, Makita, Extol tűzőgép található, ezért ezekről a tűzőgép márkákról lesz szó a következőkben.

Tartunk kézi, elektromos és levegős, azaz pneumatikus kapcsozó és szegbelövő készüléket.

Melyik tűzőgép a megfelelő számomra?

Célszerű a megfelelő tűzőkapcsot vagy tűzőszeget kiválasztani a munkához. Ha a kapocs vagy szeg megvan, ahhoz kell megkeresni a megfelelő tűzőgépet.

A három tűzőgép kategória

Profi kategória   Profi tűzőgép - Professzionális tűzőgép maximális kényelemmel, nagy teljesítménnyel és a biztonsággal.

Rrémium kategória   Univerzális tűzőgép - Sokoldalú alapfelszereltség normál használatra.;

Rrémium kategória   Hobby tűzőgép - Praktikus tűzőgép alkalmankénti és otthoni használatra.

Profi tűzőgép és a garancia

A Makita tűzőgép 3 év a garanciás ha interneten 4 héten belül regisztráljuk a vásárlást. Ha ezt nem tesszük meg, úgy csak egy év.

A Novus tűzőgép mellé 2 év garancia jár. 

A Makitánál csak profi elektromos tűzőgép van, a Novusnál mind a három tűzőgép kategóriát megtaláljuk.

A Cseh Extol Craft és Extol Prémium tűzőgép esetében egy év a garancia.

Elektromos vagy levegős tűzőgép?

Avagy mikor kell a levegős tűzőgép és mikor elég az elektromos tűzőgép.

Elektromos tűzőgép folyamatos használatánál be kell tartanunk a félórás - egyórás üzemidőt, még a profi tűzőgép esetében is! Mért is van ez? Az elektromos tűzőgép vasmagos tekercse szolgáltatja az ütőerőt, és ez a tekercs a folyamatos használat esetében felmelegszik. A tűzőgép lehűlése után folytathatjuk a munkát.

A pneumatikus tűzőgép esetében a sűrített levegő energiája üti be a kapcsot, nincs melegedés, folyamatosan lehet használni, pl. akár gyártósoroknál is üzemekben, szerelőcsarnokokban.

Kézi vagy akkus tűzőgép?

Itt a kényelmi szempontokat és a mobilitást kell figyelembe venni a tűzőgép esetében. Az akkus tűzőgép hobbi és dekorációs célra jó, ellenben van olyan kézi tűzőgép ami profi felhasználásra is megfelel. Ha nincs áram, és sok kapcsot kell beütni a tűzőgép segítségével, jó választás a Novus akkus tűzőgép. Erős tűzőgép, az üzletben próbáltuk "A" kapoccsal laminált bútorlapba és vitte!

Mit tudhat egy tűzőgép?

Avagy milyen kényelmi funkciókat lehet beépíteni egy tacker belsejébe, mit nézzünk a megvásárolni kívánt tűzőgépen?

ütőerő beállításÜtőerő-beállítás - A tűzőgép tetején lévő ütőerő beállítóval manuálisan a munkadarab anyagához igazítható a tűzőgép ütőereje. Ez a kialakítás a kézi Novus és Fortum tűzőgépeken  található.

utánütésUtánütés-funkció - Ha az első ütésre a tűzőgép nem tudja teljesen beütni a munkadarabba a tűzőkapcsot, a tűzőgép ismételt ütésre beállítható. Kézi és elektromos Novus tűzőgép esetében.

töltősínablakKészletkijelzés a töltősínablakban  - A tűzőgép töltősín ablakán át látható, hogy mennyi kapocs van a töltősínben. Kézi, elektromos és levegős Novus, Fortum, Extol tűzőgépek esetében is.

tűzőorrTűzőorr - A keskeny és hosszú tűzőorral rendelkező tűzőgép a nehezen elérhető helyeken is tud dolgozni. A tűzőgéporr elrendezése a szegélyhez közeli rögzítéshez. Néhány kézi, majdnem mindegyik elektromos és mindegyik levegős Novus tűzőgép esetében.

markolat reteszelőMarkolatreteszelő - A tűzőgép tűzőkarja reteszelhető, ha a tűzőgép nincs használatban. A reteszelés megakadályozza a nyomókar véletlen kinyitását. Majdnem mindegyik kézi Novus tűzőgép felszereltsége.

övakasztóÖvakasztó - Amikor a munkához két kézre van szükség, a tűzőgép egyszerűen felakasztható a hozzá tartozó övakasztóra, így mindig kéznél van. Egyes kézi Novus tűzőgép esetében.

távtartóTávtartó támasz - avagy a beállítható távolságtartó.  A távtartó támasszal a kapocssort a munkadarab szélével párhuzamosan, azonos távolságra lehet betűzni, így az egymás melletti kapcsok egy magasságban és az oldaléllel mindig párhuzamosak lesznek. (A piros csúszka a készülék alján) Egyes kézi és  elektromos Novus tűzőgép esetében.  

biztonsági reteszelésBiztonsági reteszelés - A tűzőgép szabadalmaztatott biztonsági reteszelése ügyel arra, hogy a tűzőgépet csak az erre való helyzetben lehessen kinyitni és utánatölteni. Egyes kézi és  néhány elektromos Novus tűzőgép felszereltsége.

gyors elakadáselhárításGyors elakadáselhárítás - A tűzőgép töltőmechanizmusa lehetővé teszi az elakadás gyors elhárítását. Majdnem mindegyik kézi, és mindegyik elektromos Novus tűzőgép esetében.

beépített kapocstolóBeépített kapocstoló - A tűzőgép beépített kapocstolójával könnyű az utántöltés. Majdnem mindegyik kézi, elektromos és mindegyik levegős Novus tűzőgép esetében. Figyeljünk a
 biztonsági reteszelésre ha van a tűzőgépen.

ütőerő beállításElektronikus ütőerő beállítás - A munkadarab anyagához igazítható a tűzőgép ütőereje. Minden munkához a megfelelő ütőerőt állíthatja be, mindegy, hogy kemény- vagy puhafán dolgozik. Majdnem mindegyik elektromos tűzőgép sajátja.

kioldóbiztosítóKioldóbiztosító - A tűzőgép csak akkor süthető el, ha közben a biztosítónyelvet lenyomva tartja. Szabadalmaztatott véletlen elsütést megakadályozó zár a tűzőgép ravaszán. Mindegyik elektromos és mindegyik levegős Novus tűzőgép esetében.

karmos ütközőKarmos ütköző - Mindig használatra készen áll, a tűzőgép jobb oldalára rögzítve. A lambéria kapocs pozicionálásához nagy segítség. A két köröm illeszkedik a kapocshoz és ezáltal a kapocs pont a számára kijelölt furaton keresztül rögzíti a lambéria felerősítőt. Csak a J-165EC elektromos tűzőgép tartozéka.

szegbelövésSzegbelövő funkció - Néhány tűzőgép nem csak kapcsot, hanem szeget is kilő. Néhány kézi, majdnem mindegyik elektromos és levegős Novus tűzőgép esetében használhatunk belőhető tűzőszeget.

zárókallantyúKapocstár-zárókallantyú - Megakadályozza a kapocstár véletlen kinyitását. A j-328 EC levegős Novus tűzőgép felszereltsége.

Hogyan használjam a tűzőgépet?

Olajozzuk a tűzőgép fém részeit! Érdemes néha egy kis WD-40 olajozó spray-vel befújni a kapocsházat. Levegős tűzőgép esetében használjunk olajozó és vízleválasztó patront, megnöveli a tűzőgép élettartamát. Ha melegszik az elektromos tűzőgép, pihentessük egy kávészünettel. Csak a belevaló kapcsot használjuk. Ha ilyen nincs, hozza be üzletünkbe a tűzőgépet és találunk bele megfelelő kapcsot, szeget!

Melyik az ideális hosszúságú tűzőkapocs?

Hogyan válasszuk ki a tűzőgép kapocstárába tehető legmegfelelőbb kapcsot?

tűzőkapocsA megfelelő hosszúságú tűzőkapocs kiválasztásánál tartsuk be a 3/1-hez - 3/2 arányt.  Egyharmad rész a rögzítendő anyag vastagsága, kétharmad rész a kapocs benyúlása a hordozó felületbe. Ez megfelelő rögzítés puhafa, például fenyő esetén.

Keményfa esetén használhatunk olyan hosszú tűzőkapcsot, hogy az arány 1:1 legyen.

Figyeljünk oda a tűzőgép kapocsbefogadási paramétereire! Nehogy olyan kapcsot ill. szeget válasszunk, ami nem fér el a tűzőgép tárában, vagy nem megfelelő vastagságú és szélességű.

Melyik anyaghoz melyik tűzőkapocs a megfelelő?

tűzőkapocs

Szövetekhez, textíliákhoz vékony, széles tűzőkapocs, fóliákhoz a vastag, széles tűzőkapocs a megfelelő.

tűzőszeg

Lambéria, szegélyléc, vagy egyszerű faléc szegezésére a keskeny hosszú tűzőkapocs vagy tűzőszeg a megfelelő.

kábelrögzítő

Speciális tűzőkapocs speciális célra: vezeték - a fém tűzőkapocs gyengeáramra, max 24V, illetve - csövek, rudak rögzítése, a műanyagos közép és nagyfeszültségre, max 500V feszültségig.

Melyik kapocshoz melyik tűzőgép jó?

         kapocs táblázat

A teljesség igénye nélkül a táblázat pár tűzőgép márkát sorol fel. Megkereshetjük, hogy milyen Novus tűzőgép kapocs jó a gépünkbe.

Milyen tűzkapocs való a Makita tűzőgép tárába?

A Makita pneumatikus tűzőgép speciális kapcsot használ.

  • A Makita AT1150A tűzőgép 10,7 x 1,6 x 20-50mm hosszú kapcsot használ
  • A Makita AT2550A tűzőgép 26,4 x 1,6 x 15-50mm hosszú kapcsot használ
  • A Makita AF550 szegezőgépbe 13-50mm hosszú szeg tehető.
  • A Makita AN621 és a AN901 szegezőgépbe 50- 90mm hosszú szeg tehető.

Nézze meg tűzőgép kínálatunkat!

Nálunk több mint 30 féle tűzőgép közül válogathat.

  • Kézi, mechanikus tűzőgép  >>
  • Elektromos tűzőgép  >>
  • Pneumatikus tűzőgép  >>

Címkék: 

Hasonló termékek