Turbómaró

Turbómarók jellemzői

turbómaró Minden turbómaró 6mm átmérőjű befogócsappal rendelkezik. A keményfém turbómaró segítségével szinte bármilyen szívós anyag megmunkálható, mindez a turbómaró fogalak, a fogszám, a perdületszög, a hajlásszög, a homlokszög és a futáspontosság paramétereinek optimális összehangolásával lehetséges.

A turbómaró egyenletes futása csökkenti a meghajtógép elhasználódását, ütésmentes munkavégzést biztosít, megakadályozza az un. rezgési nyomok képződését. A turbómaró egész élettartama alatt nagyon jó forgácsolási teljesítményt, és a legrövidebb időn belül kiemelkedő anyagleválasztást eredményez.

A turbómaró alakhűsége lehetővé teszi a többszöri utánélezést, a megmunkáló robotokban való alkalmazást.

Turbómaró kiválasztása

Először a táblázatban válasszuk ki azt hogy milyen anyagot akarunk forgácsolni a turbómaró segítségével. A megmunkálási feladatok oszlopban szűkíthetjük a turbómaró felhasználási körét, aszerint, hogy nagyolást, vagy finom forgácsolást végzünk a turbómaró fejjel.

A turbómaró formáját és a fogazást megtaláljuk a turbómaró megnevezésében

turbómaró kiválasztása

Turbómaró fordulatszámának meghatározása

vágósebessségek

Ajánlott kerületi sebességek kiválasztása keményfém turbómarókhoz (ford/perc). 

A táblázat segítségével, a szerszámátmérő függvényében megadható a szükséges gépi fordulatszám. Az ajánlott vágósebességnek (m/min) megfelelő oszlopból és a kiválasztott szerszámátmérőnek megfelelő sor metszéspontjából a meghajtó gép fordulatszáma kiolvasható.

Példa

keményfém turbómaró, fogazás DIN szabvány szerint MX, átmérő 12 mm, edzett és edzetlen acélok durva forgácsolása a feladatunk. A vágósebesség: 450 m/perc: Fordulatszám: 12000 ford/perc

Az oldalon említett turbómaró fejek kaphatók üzletünkben, vagy megrendelhetők webáruházunkban.

Címkék: 

Hasonló termékek