Szerszámok - barkács - prémium - profi

Ahogy az erdészeti gépeknél (fűkasza, láncfűrész, fűnyíró, stb.) vannak hobbi, farmer és profi használatú gépek, a kéziszerszámok és szerszámgépek között is megtalálhatók a barkács, félprofi, és pofi gépkategóriák. Három szerszám kategória - nézzük meg mit mikor érdemes venni.

villáskulcsok

Szerszám otthonra

Extol, Vorel, Toya szerszámok  a "minőségi osztályba tartozó" barkács szerszámok, amivel már lehet szerelni is. Már pld. a Cseh Extol Craft szerszámokon is érezhető, hogy nagy hangsúlyt kapott az ergonómia, a minőség és a kinézet.  Ez a szerszám már eléri azt a színvonalat, amelyet már én mint magánember is szívesen használok, és mindezt megfizethető áron kapom meg!

Az Extol Craft szerszám jó döntés otthonra. Ha viszont naponta kézbe kerül a szerszám, válassza az Extol Prémium vagy az ipari Fortum, King Tony, Kito szerszámokat. A Vorel és a Toya Lengyel szerszámok is a minőségi barkács osztályt képviselik. Üzletünkben arra törekszünk, hogy csak használható, jó minőségű szerszám legyen a polcokon, és mindezt kedvező áron ajánljuk.

Profi szerszám otthonra

Az Extol Prémium szerszám kategóriát már bontóknak és műhelyeknek is szoktam ajánlani.  Ez az a szerszám a profi minőséget összehozták a megfizethető árral, a cseh szerszágyártás már régen is jó volt. A hobbi szerszámoktól eltérően, amelyeknél az egyetlen lényeges szempont az ár, az Extol Prémium szerszámok Cseh konstruktőrei nagy súlyt fektettek a szerszámok gyártásánál felhasznált anyagok minőségére, valamint a gyártástechnológiára, a megmunkálásra, a kialakításra, a műszaki paraméterekre és az ergonómiai tulajdonságokra és ez meg is látszik.

Extol szerszám

Az Extol Prémium szerszám technológiája és designja Csehországból származik, ahol a mai napig gazdag és régi hagyománya van az ipari szerszám gyártásának. Az Extol prémium kategória garanciát jelent arra, hogy a megfizethető ár ellenében kiváló minőségű terméket kapunk, és amely sok tekintetben a legigényesebb elvárásoknak is megfelel. Ez a szerszám kategória sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek eddig csak a professzionális szerszám jellemzője volt.

Szerszám ipari célra

A Fortum ipari szerszám és szerszámkészlet

A Fortum ipari (Industrial) szerszám és szerszámkészlet kimondottan úgy lett tervezve, hogy az iparban előforduló szélsőséges terhelést is könnyedén elbírja. A szerszámkészlet minden darabja 61CrV5 króm vanádium acélból készül és a nagy igénybevételnek kitett részeket speciálisan keményítik, betétedzik.

A robusztus racsni 48 nagyon kemény S2-s acélfoggal és hosszabbított markolattal rendelkezik, amely a nehéz munkáknál még nagyobb erőkifejtést tesz lehetővé. Abszolút tartósság, erős fémkazettába helyezve, hogy a legkeményebb igénybevételt is kibírja.

Kito ipari szerszám: a csavarhúzó és bit

anyagminőség

Az S2 acélt krómmal, nikkellel, molibdénnel, titánnal és kobalttal ötvözik, majd hőkezeléssel edzik, az egyedülálló keménység-szilárdság arány elérése érdekében. A speciális eljárás eredményeképpen 61-62 HRc keménységet lehet elérni, egyúttal a szilárdság a 13,2-14,7 Nm tartományban marad – ez a DIN szabványban előírt értéket hozzávetőleg negyven százalékkal múlja felül!

csavarhúzó és bit gyártástechnológia

A Kito csavarhúzó és a bit gyártásához kizárólag a legjobb minőségű S2 osztályú acélt használják. Az összes KITO csavarhúzóhegy új, különleges technológiával van kovácsolva, aminek eredményeképpen körülbelül 20 százalékkal nagyobb szilárdságot lehet elérni, mint a hagyományos CNC esztergálással, a csúcs ugyanakkor az esztergált csavarhúzóhegyekkel összehasonlítható pontosságú.

A csavarhúzók és a bitek felületkezelése: A GRIPP és a SMART csavarhúzó hegyek felületkezelése homokszórással és passziválással történik, aminek következtében a hegyek mégjobban ellenállóak lesznek

A SHARK bit csavarhúzóhegy felülete kettős titán (TIN) réteggel van bevonva. Ennek következtében a csavarhúzóhegyek 2700 HV felületi keménységgel (kopásállósággal) rendelkeznek.

King Tony ipari szerszám

A King Tony dugókulcs és dugófej anyaga króm-vanádium acél, melyet különleges edzéssel tesznek még ellenállóvá. A gépi dugófej molibdén hozzáadásával készül, ettől lesz ütésálló. A King Tony dugófej az extra felületi keménységét a kemény-krómozott réteg adja. Minden dugófej beütött méret jelöléssel van ellátva, ami a sok év használat után is könnyen olvasható. A dugófej oldalán még a cikkszámot is megtalálhatjuk, ami a beazonosításban segít.

King Tony

A minőségi követelményeknek és a szabványoknak való megfelelés lett a KingTony cég legfontosabb célkitűzése. Mára az összes King Tony termék megfelel a DIN (Németország) és az ANSI (USA) szabványoknak. A nyomaték szerszámok minősége 30%-kal, míg a dugókulcsoké 50%-kal magasabb, mint a DIN szabványok által előírt minőség!

A King Tony gyár a termékeire 5 év a törésgaranciát. Kiváló minősége miatt jó döntés ipari üzemek, autószervizek részére, akár három műszakos folyamatos használatra is.

Hol készül a minőségi szerszám?

Sokszor kérdezik az üzletbe, hogy hol gyártják ezt vagy azt a szerszámot vagy szerszámgépet?

 A válasz az, hogy majdnem minden esetben Kínában vagy Taiwanon. Ma már az összes nagynevű cég ezekbe az országokba viszi ki a gyárat és a technológiát. A felső vezetés is az anyacég embereiből kerül ki, csak a munkások helybeliek. Ezek a gyárak már tudják a német, vagy japán minőséget, de olcsóbb áron. Gondoljon bele: kiviszik a gyárat, gépeket, a technológiát, a vezetést. A betanított munkások kis bérért ( nincs náluk TB, nyugdíj se túlóra pluszdíj) dolgoznak.

A kérdés az, hogy ez meglátszik -e az árakon? Ha nagy a konkurencia igen, ha nem jelentős akkor sajnos nem.

Az utóbbi időben a kéziszerszám piacon megjelent India is, most már elég jó minőségben. Manapság Taiwan vezet kéziszerszám gyártásban mint minőségben, mint mennyiségben. Taiwanon készül a King Tony, a Kito, a Fortum szerszám is.

Szerszámgépek: Extol, Extol Prémium, Makita...

Ahogy a kéziszerszámnál a szerszámgép esetében is vannak felhasználhatósági különbségek.

Szerszámgép a háztartásban -  Extol Craft

Az Extol Craft üzemében olyan szerszámgép készül, amely eléri azt a színvonalat, amellyel már én is, mint magánember otthon szívesen dolgozom.  Az Extol Craft szerszámgép család minden tagjánál ezt tapasztaltam, mindezt  megfizethető áron.

Itt is érvényes az az alapszabály, hogyha a szerszámgép napi 1-2 óránál többet van használatban, célszerűbb a barkácsgép helyett ipari gépet választani. Ha többet szeretnénk dolgozni a szerszámgépünkkel, de még nem vagyunk profi felhasználók, jó döntés lehet az Extol Prémium szerszámgép család.

Szerszámgép nemcsak barkácsolóknak - Extol Prémium

Az Extol Prémium szerszámgép már huzamosabb folyamatos használat során sem melegszik, bírja a munkát. Majdnem ipari szerszámgép igencsak megfizethető áron! A magas követelmények elérésére az Extol Premium a korábban más profi márkáknál használt technológiát alkalmazza. Belső minőség - Minden fokozott terhelésnek kitett részt krómmal, vanádiummal, nikkellel és titániummal edzett acélból készül.

Megbízható motor - Az Extol Premium szerszámgép kommutátoránál és a szénkeféknél hőálló rezet és ezüstöt használtak fel a kiváló teljesítmény és a túlhevülés elkerülése érdekében.

A Pro Rite váltómű az akkus fúrógép nyomatékváltója - A legtöbb Extol Premium akkus csavarbehajtó PRO-RITE márkájú váltóművel van szerelve, mely fő tulajdonsága az extra ellenálló acél, és a hosszú élettartam

Szerszámgép ipari célra - Makita, Extol Industrial, Bosch, Kress, Metabo, Virutex, Mafell

3 év garancia egyes szerszámgép márkáknál - Ilyen a Makita, Metabo, Bosch. Figyeljünk rá, hogy alapból csak 1 év garanciát internetes regisztrációval tudjuk 3 évre növelni!

Az ipari szerszámgép már a napi 8 órai folyamatos használatot is bírja. Ez nem jelenti azt, hogy úgymond ütni vágni lehet, az odafigyelést és a karbantartást az ipari szerszámgép is igényli, meg is hálálja.

Porzó anyag vágása után ezeknél a szerszámgépeknél is célszerű kifújni a kommutátort. A 2,5kg-os fúró-vésőkalapács sem való a 10m betonjárda felbontására

Jellemző a kiváló gyártástechnológia, a kiváló minőségű, környezetbarát alapanyagok használata. A kiváló, sok éven keresztüli gyors tartozék és alkatrészellátás.

Címkék: 

Hasonló termékek