Galaxy automata hegesztőpajzs

automata hegesztőpajzsNem kell örökké fel-le hajtani a hegesztőpajzs burkolatát, hanem a hegesztőpajzs üvege sötétedik ahogy a hegesztést megkezdjük. Egy ilyen automata, önsötétülő hegesztőpajzs szerepel a kínálatunkban igen jó áron!

Mit tud a Galaxy 3000 automata hegesztőpajzs?

beépített elektronika

A Galaxy 3000 automata hegesztőpajzs üvege ívgyújtáskor elsötétedik. Az elsötétedési folyamatot egy az automata hegesztőpajzs belsejébe épített elektronika szabályozza, ami lítium-ion akkumulátorral működik. Az akkut a hegesztőpajzs elején, az ablak felett elhelyezett napfény cella energiája tölti a használat során. Ez úgy működik, mint egy pici napkollektor, tulajdonképpen az is.

nagy ablak

Nagy ablak méret - 90 x 40 mm az ablakméret ennél az automata hegesztőpajzs modellnél. A káros UV vagy IR sugárzástól sötét és világos állapotban is óvja a hegesztőt.

gyors

Nagyon gyors a hegesztőpajzs ablakának a sötétedési ideje. A világosból a sötétbe 0.05ms azaz 1/20000 mp alatt megy át. A hegesztőpajzs világosodás késleltetési ideje 0.1 – 0,8 másodperc. Ez az idő ami az ív kialvása és a kémlelőablak kivilágosodása között telik el.

automata

Automatikus bekapcsolású a hegesztőpajzs, tehát nincs semmilyen bekapcsoló gomb rajta. Automatikus kikapcsolás a hegesztőpajzs 15 perc nyugalmi állapota után.

Automata hegesztőpajzs két állítási lehetőséggel

állító gombok

Az automata hegesztőpajzs kazettájának érzékenységét a jobb gomb elforgatásával lehet állítani a hegesztőpajzs belsejében a kémlelőnyílás felett.

A sötétedés mértékét az automata hegesztőpajzs bal gombjával állíthatjuk fokozatmentesen egy forgatógomb segítségével DIN 9 – 13 fokozatok között.

Automata fejpajzs jellemzői

Hegesztőpajzs fejhez illeszkedő, felhajtható pajzstest, állítható boltozati magasságú és bőségű, polietilén fejkosárral. Az automata hegesztőpajzs anyaga: hőálló polipropilén, súlya 400g.

Mire figyeljek az automata hegesztő pajzs használatánál?

Hegesztés megkezdése ellenőrizze, hogy a külső előtét védőlap és a fényérzékelők tiszták-e. Ha kell cserélje ki a külső plexi védő lapot, még mindig olcsóbb, mintha a kazetta is megsérülne, és azt is cserélni kellene. Cserélje ki a repedt, megkarcolt vagy befröcskölődött fényre sötétedő kazettát személyi sérülések elkerülése érdekében. Ellenőrizze a kazetta működését az öngyújtó szikrájával vagy gyufával mielőtt hegeszteni kezd. Ne használja az automata hegesztőpajzsot ha nem sötétedik el a kazetta megfelelően!

Hegesztés előtt az ablak DIN 4 sötétségi fokozatú. Ekkor a munkadarab jól látható. Az ablak automatikusan elsötétedik a hegesztő ív felgyulladása után. Az állítócsavar forgatásával a hegesztőpajzs sötétedését állítsa be a 9-13 fokozatok között! Az automata hegesztőpajzs maximális használati távolsága 80cm.

Soha ne használja a hegesztő pajzsot megfelelően elhelyezett külső előtét védőlap nélkül. Csak eredeti alkatrészeket használja a hegesztőpajzs szerelésekor.

Ne használjon oldószert vagy alkoholt a hegesztőpajzs kazettájához! A hegesztőpajzs automata kazettáját csak száraz és tiszta kendővel törölje a védőlemezek cseréjénél. Használjon általános fertőtlenítő szereket és papír törlő kendőket.

Automata hegesztőpajzs -5 és +55°C között használható. Figyeljen oda a téli használatnál, ne legyen -5°C-nál kisebb a hőmérséklet hegesztéskor!

Automata hegesztőpajzs sötétedés mértékének a beállításához nyújt segítséget a táblázat.

              műszaki adatok

Automata hegesztő pajzs használható

 • Az ív és plazma hegesztéskor illetve vágáskor keletkező szikra, fröcskölés, illetve káros UV (ultraibolya) és IR (infravörös) sugárzás elleni védelemre.
 • Alkalmas fogyóelektródás ívhegesztésre:
 • MAG - aktív CO hegesztés
 • TIG - argongázas, inert AVI hegesztés
 • Alkalmas bevont elektródás kézi ívhegesztésre (MMA),
 • Alkalmas plazma íves és szénelektródás, levegős vágási technológiákhoz.
 • SMAW – fedőporos hegesztés ※ SAW – fedőporos félatomata hegesztés
 • MIG(heavy) – fogyóelektródás nagy teljesítményű védőgázos hegesztés
 • PAC – plazma sugaras vágás
 • MIG(light) – fogyóelektródás alacsony teljesítményű védőgázos hegesztés
 • PAW – plazma sugaras hegesztés TIG,
 • GTAG – volfram elektródás védőgézas hegesztések

Automata hegesztő pajzs nem használható

 • Lézer hegesztés és lézer vágás
 • Gázhegesztés
 • Robbanás és maró hatású folyadékok ellen.

Címkék: 

Hasonló termékek