Extol Prémium 140A-es inverteres hegesztőtrafó

Extol Premium inverteres hegesztőtrafó jellemzői

kis méret

inverteres hegesztőtrafóKis méretű, és nagyon könnyű. Burkolatát barátságtalan ipari körülményekre tervezték. Az inverteres hegesztőtrafó könnyű hordozhatóságát és felfüggesztését elősegíti a vállpánt.

szép varrat

Kiváló ívgyújtási képességgel rendelkezik és rendkívül szép hegesztési varrat kialakítását teszi lehetővé, főleg bevont elektródás hegesztésre (MMA) ajánljuk. Kiválóan alkalmas rutilos, bázikus elektródák leolvasztására, le tudja olvasztani cellulózos elektródákat is.

automata funkciók

A beépített LETAPADÁSGÁTLÁS és HOT START funkciók professzionális hegesztést tesznek lehetővé bevont elektródás hegesztés során. Az Extol Prémium inverteres hegesztőtrafó tudja az ARC FORCE üzemmódot, amely lehetővé teszi nagyon nehezen elhegeszthető elektródák leolvasztását is. Hogyan is működnek a hegesztő ezen funkciói?

ív stabilitását biztosító funkció - Arc Force

Amennyiben az ív lerövidül (az elektróda tapadni kezd), a hegesztőgép „áramot ad”, az elektróda pedig felizzik. Ha az ív túl hosszú, a hegesztőgép „elvonja” az áramot, így a hegesztőnek van ideje arra, hogy az elektródát az anyaghoz közelítse anélkül, hogy az ív kialudna.

letapadás gátlás - Anti Stick

Az elektróda letapadásának lehetőségét korlátozó funkció. Amennyiben az elektróda mégis letapad, az Anti-Stick funkció biztosítja a hegesztési áram ugrásszerű, minimálisra történő csökkentését. Így az elektróda nem hevül túl, hanem lehűl, és lehetőség nyílik annak könnyű leválasztására, a fogóból való kivétel nélkül.

ív könnyebb meggyújtását segítő funkció - Hot Start

A funkció megnövelt gyújtási áramot biztosít a hegesztési áramhoz képest. Az ív sikeres begyújtása esetén funkció az áramot lecsökkenti a hegesztő által beállított értékre.

Az inverteres hegesztőtrafóhoz használható elektródák

MMA (rutil, bázikus, cellulóz), WIG (wolfram) A WIG adapter nem része a szállított alap készletnek és egyenlőre nem rendelhető.

Extol Prémium 140A inverteres hegesztőtrafó adatai

 • Hálózati feszültség: 230V+/- 10%
 • Hálózati frekvencia: 50Hz
 • Teljesítmény tényező: 0,85
 • Üresjárati feszültség: 75V
 • Névleges teljesítmény MMA: 4,6VA
 • Bekapcsolási idő MMA: 140A/70%, 95/60%
 • Hálózati biztosíték: 16A lomha
 • Méret: 135x290x220mm
 • Súly: 5,5 kg
 • Pálcaméret max: 3,2 mm
 • Beállítható áram tartomány: 30-140A
 • Hot Start: automatikus
 • Letapadásgátlás: automatikus
 • Arc Force: automatikus
 • Túlmelegedés elleni védelem: automatikus

Extol inverteres hegesztők tesztje

Tapasztalatok a 30-140A típusnál:

hegesztési varratok

Az adattábla szerint 110 A esetén csak 35 % bekapcsolási idő a megengedett. 3,5 mm-es pálcával hegesztettem a megadott áramerősséggel, kb. 3,5 percig, ez idő alatt 3 db 250 mm hosszú pálcát olvasztottam le.

Lehűtés után maximális áramerősséggel 4 db 4 mm átmérőjű pálcát hegesztettem el. Ez 7 percig tartott. (Ezt ne tegyék!) Ez már igen nagy túlterhelésnek számít, de a hőkioldó még mindig nem váltott le!

A 16 mm2 keresztmetszetű munkakábel viszont már olyan meleg volt az elektródafogónál és a testcsipesznél, hogy alig lehetett hozzáérni.

Tapasztalatok a 30-160A típusnál

hegesztési varratok

Először 125 A-rel hegesztettem 8 db 3,5 mm átmérőjű pálcát. Ez kb. 6 percig tartott (BI 60%). Hűtés után 160 A-rel hegesztettem 4 percig (4mm-es pálcából 3,5 db-ot használtam el).  Az adattábla szerint a bekapcsolási idő 35 %.

A próba folyamán a készüléknél nem tapasztaltam extrém melegedést, vagy más rendellenességet. A környezeti hőmérséklet kb. 22 °C volt.

(Ring Tamás az Extol tesztlabor vezető adatai alapján)

Üzletünkben, ami Extol mintabolt, kedvező áron megvásárolhatja, ingyenes házhoz szállítással megrendelheti.

Címkék: 

Hasonló termékek