Heron automata áramfejlesztő

Automatizált HERON áramfejlesztő előnyei

Heron automata aggregátorEmberi felügyelet és beavatkozás nélkül történik a teljes indítási - átkapcsolási folyamat. Kiküszöbölhető az emberi mulasztás és nem kell állandó felügyelet. Folyamatos energiaellátást biztosít a nap 24 órájában. Nagyon hamar megtérül a beruházás - a gazdaságos üzemeltetésnek köszönhetően a beruházási többletköltség hamar megtérül. A készülék egy- és háromfázisú Heron áramfejlesztőhöz is kapható.

Heron áramfejlesztő automatika működése

vezérlő egységA Heron aggregátor vezérlő egységét a biztonságos és hibamentes teljesen automatizált üzemeléshez fejlesztették ki. A vezérlő egység használható benzines önindítóval rendelkező áramfejlesztő berendezésekhez. Az indító automatika önállóan képes felügyelni az áramfejlesztő és a hálózati áram paramétereit.

Ha a hálózati feszültség a beállított érték alá süllyed, vagy fölé emelkedik, lekapcsolja a hálózatot és elindítja az áramfejlesztőt. Ha a frekvencia jelentősen eltér, ill. a háromfázisú hálózat esetén fáziskimaradáskor, lekapcsolja a hálózatot és elindítja az áramfejlesztőt.

Áramszünet esetén a vezérlő lekapcsolja a villamos fogyasztókat a hálózatról, elindítja az áramfejlesztőt és pár másodperc után míután bemelegedett a motor, rákapcsolja a fogyasztókat. Ha visszatér az áramszolgáltatás, pár másodperc után visszakapcsol, és a motor lehűtése után leállítja az áramfejlesztőt.

Mit szabályoz az elektronikus vezérlő egység?

 • A vezérlő figyeli a generátorból kijövő áram paramétereit.
 • Vezérli a hidegindítót
 • Vezérli az önindítót
 • Vezérli az üzemanyag szelepet
 • Akkor is tölti az áramfejlesztő akkumulátorát a hálózati áramról, ha az aggregátor éppen nem üzemel.
 • Figyeli a motorolaj szintet.

Melyik áramfejlesztő aggregátor szerelhető fel vezérlővel?

Csak Heron áramfejlesztő generátorra tudjuk felszerelni az elektronikát! A Heron áramfejlesztő önindítóval és akkumulátorral rendelkezzen! Három fázisú Heron áramfejlesztőre is felszerelhető!

Az alábbi típusú HERON áramfejlesztőkhöz használható:

 • EGM 68 AVR-3E (8896120)
 • EGM 68 AVR-1E (8896121)
 • EGM 60 AVR-3E (8896114)
 • EGM 55 AVR-1E (8896115)

Milyen adatok szükségesek az áramfejlesztő elektronikájának bekalibrálásához?

 • Az áramszünet hányadik másodpercében induljon el a Heron áramfejlesztő, és vegye át az áramellátást?

Ez az idő 30 mp és 4 perc között bármilyen érték lehet.

 • Milyen legyen a HERON áramfejlesztő feszültség toleranciája, avagy mi az a tartós feszültségcsökkenés aminél már az áramfejlesztő vegye át a fogyasztó áramellátását?

Ezt az értéket 200-230V közötti értékre tudjuk beállítani.

 • Milyen legyen a HERON áramfejlesztő frekvencia tűrése, avagy mi az a tartós frekvenciaváltozás aminél már az áramfejlesztő szolgáltassa az áramot?

Ez a frekvencia érték 40-60Hz között kalibrálható be.

 • Miután visszajött a hálózati áramellátás és az áramfejlesztő lekapcsolt a hálózatról mennyi ideig menjen még?

A következőkön múlik: Hol van telepítve az áramfejlesztő? Beltérben vagy kűltérben, mennyire lesz beépítve, zárt helyen lesz-e? Árnyékban, a tűző napon fog-e üzemelni?
Ezek a kérdések azért fontosak, mert a Heron áramfejlesztő léghűtéses motorral rendelkezik, és az áramszolgáltatás végeztével kell még pár perc terheletlen, úgymond hűtő üzemmód. Ennek a hosszát határozza meg az hogy milyen körülmények között üzemel.

Hogyan történik a Heron áramfejlesztő automatizálása?

Behozza üzletünkbe a már meglévő Heron áramfejlesztőjét, vagy megrendeli a webáruházunkban a digitális elektronikát és a szükséges paraméterekkel rendelkező áramfejlesztőt.

A szükséges adatokat el tudja mondani az üzletünkben, vagy rendeléskor a web áruház pénztárában a rendelés hozzászólások rovatban le tudja írni. Ha az adatokban pontosítás szükséges, szakemberünk felveszi Önnel a kapcsolatot. Az átfutási határidő max. 2-3hét.

Az ár az áramfejlesztő és az elektronikus egység árának összege.

Ha igényli, a behozott Heron áramfejlesztőn a soron következő szervizt is elvégezzük. (Az ár ezt a szolgáltatást nem tartalmazza, külön fizetendő!) 

Automata áramfejlesztő kezelőszervei

1. KezelőpanelHálózati csatlakozó
2. Automatika stop gomb, vészleállító
3. Hálózati feszültséget jelzı lámpa
4. Generátor feszültség biztosítéka (200 mA)
5. Hálózati feszültség biztosítéka (200 mA)
6. Akkumulátortöltés biztosítéka (200 mA)
7. Vezérlés biztosítéka (6,3 A)

Heron áramfejlesztő használata automata üzemben

 1. KezelőpanelNyissa ki a manuális benzincsapot az áramfejlesztő oldalán. Figyeljen oda, az aggregátor motorján kettő benzincsap van, egy kézi, és egy elektromos!

 2. Automata üzemben az aggregátor gyújtáskapcsolóját mindig kapcsolja ki!
 3. Vegye ki az indítókulcsot az aggregátor gyújtáskapcsolójából automata üzemben!
 4. Győződjön meg arról, hogy az aggregátor vezérlő dobozán lévő vészleállító gomb be van nyomva!
 5. Ellenőrizze a biztosítékokat, és az áramfejlesztő motorján az olaj- és az üzemanyagszintet.
 6. Kösse össze az aggregátor betáp kivezetését az elektromos hálózattal.
 7. Ügyeljen rá, hogy a fogyasztók lekapcsolt állapotban legyenek.
 8. Csatlakoztassa a fogyasztókat az aggregátor dugaljain keresztül.
 9. Ellenőrizze az aggregátor túlterhelésvédőjét. A túlterhelésvédőnek felkapcsolt állapotban kell lenni.
 10. Oldja ki a stop gombot. Hálózati áramellátás esetén a stop gomb alatt lámpa világít, a fogyasztó áram alatt vannak.
 11. Kapcsolja be az aggregátor kivezetéseire kötött fogyasztókat.
 12. Tesztelje az áramfejlesztő generátort! Húzza ki a hálózati áramellátás csatlakozóját. A beállított idő után az aggregátor motorja elindul, és bemelegedés után átveszi a fogyasztók áramellátását.
 13. Dugja vissza a hálózati áramellátás csatlakozóját. Az áramfejlesztő aggregátor az előre beállított idő után lekapcsolja magát a fogyasztókról, és visszakapcsol hálózati üzembe. Az aggregátor motorja lehűtés után leáll, és készenléti üzembe helyezi magát.
 14. Az áramfejlesztő aggregátor üzemkész.

Heron aggregátor használata kézi indítással

benzincsap

Lehetőség van az áramfejlesztő kézi indítására is, amennyiben valamilyen oknál fogva az áramfejlesztő nem indítható automatikusan. Az aggregátor kézi indításához kapcsolja ki a vezérlőt a stop gomb benyomásával. Nyissa ki a képen látható elektromos üzemanyagszelepet és az aggregátor használati útmutatója szerint indítsa el az áramfejlesztő generátort.

Heron aggregátor vezérlő jellemzői

beépített akkumulátor

Az áramfejlesztő vezérlőjének energiaellátásáról és az aggregátor motorjának indításáról a beépített akkumulátor gondoskodik. Az akkumulátor folyamatos töltése és túltöltés elleni védelme mind hálózati, mind generátor üzemben megoldott.

vezérlő elektronika

Az elektronika képes teljesen automatikusan vezérelni az áramfejlesztő berendezést, így emberi felügyelet és beavatkozás nélkül, történik az áramfejlesztő teljes indítási és átkapcsolási folyamata áramszünet esetén. Az áramfejlesztő elektronikával kiküszöbölhető az emberi mulasztás, nem szükséges emberi felügyelet.

Az áramfejlesztő vezérlő egysége figyeli a generátorból kijövő áram paramétereit (feszültséget, és frekvenciát), a motorolaj szintet; vezérli az áramfejlesztő hidegindítóját, az önindítót, üzemanyag szelepet és akkor is tölti az aggregátor akkumulátorát, ha az éppen nem üzemel. Ha az előre beállított értéknél nagyobb eltérést tapasztal a feszültségben, vagy frekvenciában lekapcsolja a hálózatot és elindítja az áramfejlesztőt.

kapcsolási védelem

Hálózati üzemben az áramfejlesztő aggregátor a becsatlakozáson keresztül átengedi magán a feszültséget, de áramkimaradás esetén bontja a hálózati kapcsolatot, és átkapcsol generátor üzembe. A beépített vezérlőegység villamosan és mechanikusan is reteszelve van a hálózat és a generátor véletlen összekapcsolása ellen. A HAE-1 típusú aggregátor indító automatika biztonságos és rendelkezik a szükséges CE tanúsítvánnyal.

Heron áramfejlesztő vezérlő működése

Áramszünet esetén az előre programozott (0-4 perc) idő után kinyitja az aggregátor üzemanyagszelepét és elindítja az áramfejlesztő generátort. Az áramfejlesztő hidegindítója is teljesen automatikus, az indítási folyamat semmiféle emberi beavatkozást nem igényel.

Az aggregátor motorjának bemelegedése után (állítható 1-3 perc között), az áramfejlesztő átveszi a villamos fogyasztók táplálását. Áramszünet végén az áramfejlesztő vezérlője az előre beállított időtartam után (0-15 perc) visszakapcsolja a hálózati áramszolgáltatást, és az áramfejlesztő motorjának lehűtése után kikapcsolja az aggregátor meghajtó motorját.

Az áramfejlesztő automatikája gyártás közben a felhasználó által megadott adatok alapján van beprogramozva. Ha nem lett megadva előre beállított adat, az alábbi alapbeállítások érvényesek:

 • indítás előtti várakozás: 60 mp,  0¬240 mp között programozható
 • hálózat visszakapcsolási késleltetés: 30 mp,   0-15 perc között állítható
 • áthidalási idő indításkor: 1 perc 43 mp,   103-196 mp között programozható
 • hálózati feszültség alsó határa: 200V,   30-250 V között programozható
 • hálózati feszültség felső határa: 250V,   100-400 V között programozható
 • frekvencia alsó határa: 45 Hz,   10¬60 Hz között programozható
 • frekvencia felső határa: 54 Hz,    50-100 Hz között programozható

Az aggregátor elektronikája úgy van programozva, hogy 18 órai folyamatos üzem után automatikusan leállítja az áramfejlesztő motorját.

Ha az aggregátor valamiért leáll, pld. az áramfejlesztő üzemanyagtankjából elfogy a benzin, az elektronika hatszor próbálja meg újraindítani az áramfejlesztő motorját. Ha hatodszori próbálkozásra sem sikerül beindítani az áramfejlesztő motorját, lekapcsol mindent, és nem indít többé. Ezt a biztonsági lekapcsolást az aggregátor oldalán található elektronika, automatika stopgomb benyomásával tudjuk hatástalanítani.

A vezérlős Heron áramfejlesztő karbantartása

Az áramfejlesztő vezérlő elektronikája karbantartást nem igényel.

Az aggregátor motorját havonta legalább egyszer indítsa el! Az üzemanyagból hosszabb állás után szennyeződések válhatnak ki, melyek dugulást okozhatnak a porlasztóban. A biztos indítás érdekében gondoskodjon arról, hogy az aggregátor havonta egyszer el legyen indítva legalább 1 percre, és fél év állás után cserélve legyen a benzint az aggregátor benzintankjában.

Címkék: 

Hasonló termékek