Szegecsanya és popszegecshúzó

A szegecsanya kötés előnye a gyors szerelhetőség, nem roncsolja a felületet, nem deformálja a munkadarabot. Egyoldali hozzáférés esetén is használható, teherbíró menetet hozhatunk létre vékony lemezben. A popszegecs néven ismerté vált húzószegecs általános típusai két vagy több lemezalkatrész összefogására alkalmasak.

  • 66 termék

Szegecsanya használatával megbízható, tartós, teherbíró anyamenetet hozhatunk létre vékony lemezekben, illetve zártszelvényekben és hasonló egyoldali hozzáférésű helyeken. Behúzható szegecsanya számos iparágban és felhasználási területen alkalmazható, mint élelmiszeripar, gyógyszeripar, vegyipar, elektronikai berendezések, orvosi berendezések, telekommunikáció, fémbútorok, autógyártás, hajók, repülőgépek, tömegközlekedési járművek, világítótestek, erőművekben.

A szegecsanyát a megfelelően előkészített furatba helyezzük, szegecsanya húzó szerszámmal meghúzzuk, minek hatására a szegecsanya teste megroppan a behúzással ellentétes lemezoldalon, a szegecsanya pedig stabilan a hordozójába rögzül.

Megfelelő méretűre kiképzett furatokon átvezetett húzószegecs beszerelése popszegecs húzóval történik. Az általában használt domború fejű és nyitott végű popszegecsek mellett több speciális tulajdonságú húzószegecs van.

A szegecsek behúzás utáni viselkedését és szilárdsági tulajdonságait az anyagminőségen kívül a popszegecs kialakítása jelentősen befolyásolja. Eltérő típusok viselkedése más és más. A popszegecs kiválasztásakor mérlegelni kell, hogy mely tulajdonságoknak milyen mértékben kell megfelelnie.

Popszegecshúzó használata :

A furat átmérője mindig 0,1 mm-rel nagyobb legyen, mint a szegecsátmérő. (A3 = 3 mm átmérőjű szegecshez 3,1 mm-es furatot csináljunk.) Ha a szegecselő fogót puhább anyagokhoz használjuk, mint a bőr vagy a műanyag, mindig a megfelelő alátéteket tegyünk a kötésekhez. Szegecseket a 2 anyag együttes vastagsága alapján kell kiválasztanunk