Láncfűrész láncok

Még a legjobb minőségi láncfűrész lánc is elkopik használat során. Kopott fűrészlánc használata nagyobb fizikai igénybevétellel jár, csökken a vágás eredményessége és balesetveszélyes is lehet. Ezért fontos, hogy használat előtt mindig ellenőrizze a láncfűrész lánc élességet, és szükség esetén cserélje le.

  • 71 termék

A láncfűrész láncok működésük során nagy terhelésnek vannak kitéve. A természetes használódás, a munka közben keletkezett szennyeződés mechanikai kopással jár.

A láncfűrész lánc cseréjének szükségessége függ a használat gyakoriságától és a munka típusától. Általában a láncot cserélni kell, ha észlelhetőek rajta jelentős kopás jelei, például ha a fogak lekoptak vagy az élek letörtek.

A láncfűrésszel végzett vágás során keletkezett hő hatására a láncfűrész lánc felmelegszik és megnyúlik. Ezért munka közben szükséges a fűrészlánc feszességének az ellenőrzése és korrigálása, azaz újra meg kell húzni.

A munka végeztével a felmelegedett lánc lehűl. Ezért ne felejtse el kiengedni a megfeszített fűrészláncot, mert különben megnyúlik!

A láncfűrész láncok különböző méretekben érhetők el, amelyeket a fűrész típusa és a motor teljesítménye határoz meg. A láncméret jellemzően a láncszemek számából, a láncszemek közötti távolságból és a láncszemek vastagságából áll.

A láncfűrész gyártók általában megadják a megfelelő láncméretet és specifikációkat a láncfűrész használati útmutatójában vagy az alkatrészek listájában, így ezeket az ajánlásokat célszerű követni a megfelelő méretű és típusú lánc kiválasztásakor.