Körfűrészlapok

A bútorlapok, különböző faanyagok vágásához leggyakrabban használt gép a körfűrész. Körfűrészünkhöz a vágási célnak a legjobban megfelelő méretű, fogazatú és fogsűrűségű körfűrészlapot érdemes választani. A körfűrészlap fontos adata a belső, külső átmérője és a fogszám. Ezeket az adatokat tudnunk kell a körfűrészlap kiválasztásánál.

  • 99 termék

Lényeges szempont, hogy a fűrésztárcsa milyen anyagra való. Más fogkiképzésűt ajánlunk fára, laminált bútorlapra, alumíniumra és műanyagra. A különböző méretű fűrészlapok megfelelő forgási sebességgel kell hogy működjenek, mindig figyeljen arra, hogy ne lépje túl a gyártó által ajánlott forgási sebességet ! Azaz a körfűrészlap vásárlásakor ellenőrizze a méreten túl, hogy a fűrésztárcsa milyen anyaghoz ajánlott, ill. mekkora fordulatszámra tervezték.

Az elkopott fűrészlap cseréjekor figyeljen a pontos méretre, az új tárcsa ne legyen se kisebb, se nagyobb. Ha nagyobb, akkor nem fér el a gép védőburkolatában, a kisebbel pedig csökken a vágásmélység. Ha a körfűrészlap belső lyukmérete nagyobb, mint a géptengelyé, akkor a belső átmérő korrigálására használjon szűkítő gyűrűt .

A körfűrészlapok fogazatának kialakítása befolyásolja a vágás minőségét. A sűrűbb fogazat finomabb vágást eredményez. A ritkább fogazat durvább felületet ad, viszont gyorsabb vágás érhető el vele. Tömör faanyagok feldarabolására, tüzelőanyag aprítására megfelelő. A kisebb terpesztésű fogakkal ellátott fűrészlapok a precízebb, finomabb munkákhoz ajánlottak.