Hasznos tanácsok

Szaktanácsaink segítenek eligazodni, ha bármilyen szerszámgépet, szerszámot szeretne választani, vagy ha valamilyen szerelési problémára keresi a megfelelő megoldást. 

A Hasznos tanácsok a boltunkban megfordulók számára adott szóbeli tanácsaink összefoglalói. Nagyon sok esetben a vevők adták a tippet, hogy miről is írjunk a honlapon.

Ezeket a szerszámokról, szerszámgépekről szóló írásokat megtalálja az oldal alján.

Tanácsok áramfejlesztőhöz

Elsőre látszik csak egyszerűnek egy áramfejlesztő kiválasztása. Nem mindegy milyen fogyasztót teszünk az áramfejlesztőre: Egyfázisú vagy háromfázisú legyen? Mennyire kell túlméretezni az áramfejlesztő teljesítményét hogy elbírja az adott terhelést?

Hogyan kössük be az áramfejlesztőt úgy , hogy ne kelljen áramszünet esetén az áramfejlesztőbe dugdosni a hosszabbítókat?

Hogyan tud teljesen automata lenni egy áramfejlesztő? Esetleg mobilon küldjön egy SMS-t, hogy ő elindult, vagy megállt? Lehetséges, megoldjuk.

Tanácsok szivattyúkhoz

Nem mindegy , hogy a szivattyúval sok vizet kell szállítsunk, vagy a szivattyú magasra nyomja a folyadékot. Egy átemelőszivattyú jó elárasztott területek kiszivattyúzására, a nyomószivattyúval az öntözés jobban megy. A vízszivattyú kiválasztásához, méretezéséhez adunk tanácsokat a tanácsok szivattyúkhoz részben.

Tanácsok szerszámgépekhez

Néhány példa a sok közül a teljesség igénye nélkül:

- Hogyan hegesszünk műanyagot hőlégfúvóval, olyan esetben, amikor a műanyag nem ragasztható. A hőlégfúvó nagyon sok olyan dologra használható amire nem is gondol az ember. Na itt felsoroljuk. A sok hőlégfúvó kiegészítő, tartozék sokoldalú gépet kreál a hőlégfúvóból.

- Hogyan válasszunk légkompresszort? Milyen nagy légkompresszor, mekkora tartállyal kell a légszerszámunkhoz hogy az megfelelően működjön? Mennyire esik a nyomás ha hosszú a légkompresszor légcsöve?

- Mire jó az ütvefúró és mikor kell már a fúrókalapács? A kifúrt lyukban csak levegő van. Ezért a "semmiért" veszünk ütvefúrót. De például beton fúrására milyen ütvefúrót válasszunk? Milyen anyagra, milyen fúrót célszerű venni.

- Vennünk kéne egy festékszórót mert ki kell festeni a lakást és a festőhenger nem elég gyors. Idáig egyszerű, de amikor a kínálatban van 30 féle? Melyik festékszóró pisztoly felel meg legjobban az igényeinknek? Wagner festékszórókból az airless - levegő nélküli, nagy nyomású - (100-200Bar) kézi festékszóró pisztoly vagy a szintén levegő nélküli festékszóró rendszerek, de már ezek iparosoknak való. A másik a  HVLP rendszerű - nagy légáram , kis nyomáson (2-3Bar) - Wagner festékszórók sok-sok kiegészítővel otthoni felhasználásra profi megoldás. Tessék választani!

Tanácsok kéziszerszámokhoz

- Hogyan forrasszunk alumíniumot? Sok vevő azt mondja nem lehet, főleg otthon házilag. Haah, de nem 2013-ban. Már a alumínium villanyvezetékez is össze lehet forrasztani egy páka és az aluforr alu forrasztó pálca segítségével. Megmutatjuk hogyan...

- Hogyan kezeljük a purhabpisztolyt, hogy az hosszú életű legyen? Van pár trükk a purhabpisztoly használatában és tisztításában, amit érdemes betartani.

- Fúrószár választás - nem is olyan egyszerű mint aminek látszik.