Gereblye, lombseprű, seprű

A kerti takarítás során számos eszköz áll rendelkezésre a kerti hulladék összegyűjtésére és eltávolítására. A leggyakrabban használt kerti eszközök a gereblye, a lombseprű és udvari seprű. Az általános kültéri seprű alkalmas járdák, kövezett teraszok, autóbejáró, garázs, lépcsők és teraszok tisztántartásában. Tökéletes a falevelek és kültéri hulladékok összeseprésére.

  • 47 termék

Fiskars Solid gereblye

9 990 Ft
9 090 Ft
- 9 %

Fiskars Xact gereblye M-es

16 990 Ft
14 990 Ft
- 12 %

Az udvar seprűk megkönnyítik a kert és az udvar körüli teendőket. A gereblyéket gyakran használják kerti utak, gyepfelületek, virágágyások és más kerti területek rendben tartására. A lombseprűket inkább ősszel használják, amikor a fák ledobják leveleiket, de más nagyobb kerti hulladékok összegyűjtésére is alkalmasak.

A legfőbb különbség a gereblye és a lombseprű között az, hogy mire használják és milyen típusú hulladékot gyűjtenek össze. A gereblye apróbb szemetet és fűszálakat gyűjt össze a talajról vagy a gyepfelületekről, míg a lombseprű nagyobb mennyiségű és méretű hulladékot, például faleveleket és ágakat gyűjt össze a kertből. Mindkét eszköz hasznos a kerti takarítás során, és a felhasználásuk attól függ, hogy milyen típusú hulladékot kell összegyűjteni és eltávolítani.

  • A gereblye hosszú nyéllel és fogakkal rendelkező eszköz, amelyet a talajon vagy a gyepen található apróbb szemét, levelek, fűszálak összegyűjtésére használnak. A gereblye fogai általában műanyagból, fémből vagy bambuszból készülhetnek, és enyhén ívelt alakúak, hogy könnyebben összeszedjék a kerti hulladékot.
  • A lombseprű szintén hosszú nyéllel rendelkező eszköz, amelynek fő célja a levelek, száraz növényi hulladékok és egyéb nagyobb kerti hulladékok összegyűjtése. A lombseprű szálai hosszabbak és vastagabbak lehetnek, mint a gereblye fogai, ami lehetővé teszi a nagyobb mennyiségű és nagyobb méretű hulladék összeszedését. Általában szilárd műanyagból, vagy acélból készülnek, hogy ellenállóak legyenek a nagyobb terhelésnek és az időjárási viszonyoknak.