Faragasztók

Plastdur faipari ragasztók

Plastdur

PLASTDUR HOLZ-3011 expressz, vízálló faragasztó

Táblásítás, tömbösítés, hajlított szerkezetek, lépcsők, korpuszok, épületidomok, nyílászárók ragasztására

 • Csiszolható, a ragasztó elszíneződése nélkül
 • Nagy ragasztóerő
 • Gyors és biztos kötés
 • A hajlított idomok nem ereszkednek szét
 • D3 vízállóság

Kiszerelés: 300gr, 600gr, 5kg

Infovonal >>>

Plastdur

PLASTDUR HOLZ-2189-K expressz faragasztó

Ülőbútorok, kárpitos állvány, korpuszok, csapolások, lamelló ragasztására

 • MDF- és forgácslapokhoz, kiváló!
 • Nagy ragasztóerő
 • Nem csöpög, a csapolások réseit kitölti
 • Optimális nyitott idő, biztos kötés
 • D2 vízállóság

Kiszerelés: 300gr, 600gr, 5kg

Infovonal >>>

PlastdurPLASTDUR HOLZ-2070 faipari pillanatragasztó


Furnér helyszíni ragasztása, javítása préselés nélkül

 • Ütéssel rögzíthető!
 • Préselés nem szükséges
 • Gyors, azonnali erős, vízálló kötést biztosít
 • Íves és függőleges felületekre is használható
 • Vizes és oldószeres pácokhoz is

Kiszerelés: 300gr, 600gr

Infovonal >>>

Régi épületekben, templomokban, könyvtárakban, kastélyokban található beépített bútorok furnérborítása a beázások, páralecsapódások miatt gyakran leválik. Ha a szerkezetet nem lehet műhelybe szállítani, javítására csak a helyszínen van lehetőség.

A megoldást a kontaktragasztók jelentik, amelyek préselés nélküli ragasztást tesznek lehetővé úgy, hogy a két összeragasztandó felületre felhordott és részlegesen megszárított ragasztóanyag-réteg között, rövid ideig tartó nyomás (ütés) hatására alakul ki a kötés. A kereskedelemben kapható kontaktragasztók mindegyike egészségre és a környezetre ártalmas (gyakran aromás) szerves oldószerekben oldott, különféle műkaucsuk. A felhasználást nehezíti, hogy az oldószert csak részben lehet elpárologtatni; a kevéssé száraz ragasztórétegek még nem, túlszáradt felületek már nem ragadnak össze.

A PLASTDUR 2007 KFT a kontaktragasztók új generációját fejlesztette ki, amelyek vizes diszperziós rendszerek, szerves oldószereket nem tartalmaznak. Sem a környezetre, sem az egészségre nem ártalmasak. Legismertebb közülük a HOLZ 2070 típusú vizes kontaktragasztó. Az összeragasztandó felületekre felhordott ragasztóréteget teljesen meg kell szárítani. A szárítás ellenőrzése egyszerű: a még nedves ragasztó fehér, a már magszáradt ragasztó teljesen átlátszó. További előny, hogy a teljesen száraz, gumiszerűen rugalmas ragasztófelület korlátlan ideig megtartja ragadóképességét úgy, hogy semmi máshoz nem ragad, csak saját magához. A portól óvott felületek között időkorlát nélkül, napok, vagy hetek múlva is létrehozható a pillanatszerűen kialakuló kapcsolat, a munkadarabok összeillesztésével. A műhelyben előkészített, ragasztóval megkent és megszárított furnérlemezek papírlapokkal elválasztva, kötegelve a helyszínre szállíthatók. A javítandó felületre felvitt ragasztóanyag megszáradása után a felületre simíthatók. Az iniciálkötés mértéke lehetővé teszi, hogy kisebb igazításokat lehessen végezni anélkül, hogy a furnérlemezek a felületről leesnének, majd ronggyal-, filccel tompított kalapálással, gumikalapáccsal ütögetve hozható létre a tökéletes kontaktus. A ragasztó vízzel nem oldható, a kötés erőssége vízben való áztatás során sem csökken. A különféle vizes- vagy alkoholos pácok, lakkok nem károsítják, foltosodást nem okoz.

A vizes kontaktragasztó sajátos tulajdonsága műhelyben végezhető munkáknál is jól érvényesül. A korlátlan ideig fennmaradó tapadóképesség kiválóan hasznosítható antik bútorok restaurálásánál, intarzia készítésénél, élfurnérozásnál. A lkalmas dekoritlemezek fához, faforgácslaphoz vagy más merev alaphoz, valamint padlószőnyeg lépcsőre való ragasztásra, kárpitos munkáknál szivacsok egymáshoz és a kárpitos-állványhoz való ragasztására. Ecsettel, szivacshengerrel, finomfogú kenőlemezzel, vagy szórópisztollyal hordható fel a felületekre. A megszáradt ragasztó PLASTDUR SA hígítóval eltávolítható. Az európai előírásoknak megfelelően szerves oldószert még nyomokban sem tartalmaz. Környezetbarát, egészségre ártalmatlan, korszerű hazai termék

Pastdur