Csőfogók, vízpumpa fogók

  • 89 termék

Z-Tools csőfogó S-pofával 3" 660mm

18 600 Ft
15 300 Ft
- 18 %

Z-tools csőfogó S-pofával 1" 330mm

5 170 Ft
4 260 Ft
- 18 %

Z-tools csőfogó S-pofával 2" 530mm

12 760 Ft
10 490 Ft
- 18 %

A csőfogó és a vízpumpa fogó csövek, kör alakú rudak tartására szolgál, kötések meghúzására vagy lazítására használható.

A csőfogó és a vízpumpa fogó is fogazott pofával rendelkezik. A vízpumpa fogó segítségével könnyen elvégezhető a fürdőszobában, konyhában vagy a fűtésrendszerben fellépő csöpögő csövek cseréjét. A vízpumpa fogót eredetileg a gépjármű vízpumpájának javításánál használták - innen a vízpumpa fogó kifejezés-, de használata gyorsan elterjedt más területen is. Népies szóhasználatban papagájfogónak is hívják, ez is közismert megnevezése a vízpumpa fogónak. A vízpumpa fogók állítható csuklós pofával rendelkeznek, amely egy adott mérettartományon belül előre-és hátra csúszik. Ezzel állítható a vízpumpa fogó befogási mérete.

A csőfogó, svédfogó egy állítható csavarkulcs, a befogó pofákon edzett fogakkal ellátva. A recés fogak segítségével a csöveket erősen lehet tartani, még erős ellenállás esetén is. A csőfogók egyik típusa a Stillson csőfogó, mely feltalálójáról kapta az elnevezést. A csőfogó anyaga általában öntött acél festve. A jó minőségű csőkulcsok króm-vanádium acélból készülnek.

A csőfogókat a befogó pofa mérete és a szár hossza alapján osztályozzák. A befogó pofa lehet S-alakú, vagy 90°-ban hajlított, legelterjedtebb mérete 1" 1,5" 2" 2,5" 3", a fogó szárának hossza pedig 150mm - 1200mm.

A szerszamok-webaruhaz kínálatában Extol, Fortum, Hans, Irwin, King Tony, Milwaukee, Modeco, Yato, Wiha csőfogók és vízpumpa fogók széles választéka közül válogathat.