Áramfejlesztő generátor

Az áramfejlesztő generátorok elengedhetetlenek azok számára, akik biztosítani szeretnék az állandó áramellátást otthonukban vagy a munkahelyükön. Ezek a megbízható aggregátorok ideálisak kempingezéshez, építkezésekhez vagy bármilyen olyan helyzethez, ahol szükség lehet tartalék áramforrásra. Az áramfejlesztő generátorok nagy teljesítménnyel rendelkeznek, könnyen kezelhetők és biztonságosak, segítségükkel áthidalhatja az áramkimaradásokat.

  • 22 termék

Az áramfejlesztő használatával villamos energiát biztosíthatunk olyan helyeken, ahol a hagyományos áramforrások nem elérhetők vagy nem megbízhatók. Például:

  • Áramkimaradások esetén vagy természeti katasztrófák után az áramfejlesztők segíthetnek az áramszolgáltatás biztosításában.
  • Építkezéseken és más olyan helyeken, ahol még nincs állandó áramellátás, áramfejlesztőket használnak az építési munkákhoz, gépek üzemeltetéséhez.
  • Kempingezés, lakókocsi használat és más szabadtéri tevékenységek során az áramfejlesztők lehetővé teszik az elektromos eszközök használatát, például sátrazáshoz, főzéshez vagy világításhoz.
  • Olyan helyeken, ahol nincs hozzáférés a központi áramhálózathoz, például vidéki területeken vagy kutatóállomásokon, az áramfejlesztők önálló energiaszállítók lehetnek.

Az áramfejlesztők alapvetően mechanikai energiát alakítanak át elektromos energiává. Egy motor (például benzin- vagy dízelmotor) hajtja meg a generátort, amely egy forgó tekercset (rotort) tartalmaz a mágneses térben. A forgó tekercs áramot generál a statikus tekercs körül, ami az elektromos energiát eredményezi.

Többféle típusú áramfejlesztő létezik

  • Benzines áramfejlesztők: Gyakran használják kempingezéshez és áramszünetek kezelésére. Hordozhatóak és könnyen üzembe helyezhetők.

  • Dízelmotoros áramfejlesztők: Kiemelkedően hatékonyak és tartósak. Gyakran használják ipari környezetekben és hosszabb távú üzemeltetéshez.

  • Inverteres áramfejlesztők: Ezek a típusok kisebb, könnyebb és általában csendesebbek. Alkalmasak érzékeny elektronikai berendezésekhez, például laptopokhoz vagy okostelefonokhoz.

A Heron áramfejlesztő generátor megbízható, és már a szériafelszereltségében olyan modern technológiai berendezésekkel van ellátva, amely sok gyártónál csak extra felszereltség részeként, felár ellenében kapható. A Heron aggregátor névleges terhelésnél sem a teljesítőképessége határán működik, hanem még van tartaléka a változó terhelés kiugrásához is.

Az AVR elektronikának köszönhetően kényes elektronikai berendezések is üzemeltethetők Heron generátor segítségével. A legtöbb Heron ipari generátor automatikus elektronikus feszültségszabályzó rendszerrel azaz AVR van felszerelve, ezért a kimeneti feszültség minőségének köszönhetően elektronikus berendezések tápellátására is alkalmasak.

A HERON digitális inverteres áramfejlesztőket a kiváló minőségű kimenő feszültség jellemzi. Az inverter gondoskodik a feszültség görbe szabványossá tételéről, így ezekhez az áramfejlesztőkhöz olyan érzékeny elektromos fogyasztó készülékek csatlakoztathatók, mint számítógép, tévékészülék, orvosi technika stb. Ezeknek az áramfejlesztőknek a kimeneti feszültsége sokkal jobb minőségű, mint az AVR rendszerű áramfejlesztők kimenete.

Az áramfejlesztők hangszintje változó, és függ a generátor típusától és teljesítményétől. Általánosságban elmondható, hogy a nagy teljesítményű és ipari áramfejlesztők zajosabbak, míg a kisebb, hordozható típusok csendesebbek lehetnek. Az inverteres áramfejlesztők általában alacsonyabb zajszinttel rendelkeznek, mivel azokat a motorfordulatszám szabályozásával szabályozzák a terhelés függvényében.