Állítható villáskulcsok

Az állítható villáskulcsokat gyakran használják otthon és műhelyekben egyaránt. Számos különböző méretű és típusú állítható kulcs létezik a piacon. Ezek az eszközök széles körben alkalmazhatók az autóiparban, háztartási javításoknál, valamint egyéb mechanikai munkák során.

  • 38 termék

Az állítható villáskulcs egy olyan kézi szerszám, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy könnyen változtathassa a villa méretét, így alkalmazkodva különböző méretű csavarokhoz vagy anyákhoz. Különböző méretű nyitható pofaszélességgel és marokhosszal rendelkeznek.

Az állítható villáskulcsok nagyon praktikusak, mert egyetlen kulcs segítségével képesek kezelni különböző méretű csavarokat vagy anyákat. Általában a fogó részhez csavarókerék vagy más mechanizmus tartozik, amely lehetővé teszi a villák közötti távolság gyors és egyszerű beállítását. Ez különösen hasznos lehet, mivel nincs szükség több különböző méretű kulcsra, így használatával időt és helyet takaríthat meg.

A franciakulcs olyan csavarkulcs, ahol a pofák egymástól való távolsága állítható. Nem olyan erős, mint a fix méretű kulcsok, és könnyen túlerőltethető.