Ágvágók

Az ágvágó segítségével levághatjuk a fák, bokrok elszáradt ágait, valamint ritkíthatjuk, formázhatjuk nekünk tetsző alakzatokat kialakítva. Különböző ágvágó olló típusok vannak, friss zöld ágak, ill. elszáradt szárak vágására.

  • 64 termék

A mellévágó ágvágó használata friss, zöld ágak vágására ajánlott. A mellévágó vágás egy olyan ollószerű vágási folyamat, melynek során mindkét penge benyomódik a fába. A vágási felület tiszta, a pengék kevésbé nyomják össze a fa felületét.

Rávágó ágvágót száraz vagy elhalt ágak vágására alkalmazunk. A mellévágó pengével ellentétben a rávágó penge sokkal élesebb és vékonyabb, így a metszést a lefelé ható erő segítségével könnyen tudjuk kivitelezni.

A teleszkópos ágvágóval elérhető a fa lombkoronája és a sűrű bokrok is létra használata nélkül.

Nagyobb és vastagabb ágak vágására a fogaskerekes ágvágókat ajánljuk. A fogaskerekes mechanizmus megsokszorozza a vágóerőt, ezért ezek a vágóollók kifejezetten vastagabb ágak, akár 5-8 centiméter átmérőjűek vágására is alkalmasak.

Az ágvágók különböző méretben és kivitelben kaphatók, igazodva a különböző vágási igényekhez és a felhasználók kényelméhez. Ágvágók használata közben figyeljünk rá, hogy az élek élesek, így óvatosan kell velük bánni, hogy elkerüljük a sérüléseket. Vágás során védőkesztyű használata ajánlott.