Ágaprítók

Az ágaprító minden időszakban hatékonyan használható eszköz a faágak felaprításához és komposztálásához. Aprítógép segítségével a fák, bokrok levágott ágait, hajtásait pillanatok alatt értékes talajtakaró- vagy komposztanyaggá alakíthatja .

  • 10 termék

Az ágaprítók alapvetően egy forgó vágórendszerből (pengékből vagy késekből) és egy vagy több behajtó hajtóműből állnak. A faágakat a gép felső nyílásán keresztül vezetik be, ahol a forgó vágószerszámok apró darabokra vágják azokat, majd a darabok egy kiadó nyíláson keresztül távoznak.

Az ágaprítókat gyakran használják kertészeti és kertgondozási munkák során, hogy a kerti hulladékot, mint a faágak, a metszési maradékok és egyéb növényi maradványokat, könnyen kezelhetővé darálják. Az ágaprítóval darált faanyag kiválóan használható komposztáláshoz. Az ilyen apró darabok gyorsabban lebomlanak, ami elősegíti a jó minőségű komposzt kialakulását.

Ágaprító segítségével egyszerűen kezelhető tüzelőanyagot állíthatunk elő a levágott ágakból, gallyakból. Az erdészeti iparban is alkalmazzák, például az erdőgazdálkodás során, ahol az ágaprítók segítik a fakitermelési folyamatokat.