Stihl láncfűrész felszereltségei

Tovább a webáruházba

Mit jelentenek a Stihl láncfűrész leírásában felsorolt kifejezések?

Avagy, mit is tudhat egy Stihl motorfűrész?

Stihl 2-Mix technológia

Stihl 2-mix benzinmotoros láncfűrész technológia

A benzinmotoros láncfűrész égésterében öblítéskor üzemanyagot nem tartalmazó légréteg keletkezik az elégetett üzemanyag és a forgattyúházban lévő friss üzemanyag között. Ez a réteg mérsékli a gázadagolás megváltoztatásakor fellépő, üzemanyagot is tartalmazó öblítési veszteséget, ezáltal a láncfűrész jobb emissziós értéket produkál.

 

Stihl antivibrációs rendszer

A motoros láncfűrész és fűkasza fogantyúinálStihl láncfűrész antivibrációs rendszerkeletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési problémákhoz vezethetnek. A Stihl ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert mely jelentősen csökkenti a benzinmotoros láncfűrész és fűkasza fogantyúinál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgéseket.

 

Dekompresszor szelep

A dekompressziós szelep a láncfűrészDekompresszor a Stihl láncfűrész indításánálindításnál a hengerben lévő sűrített keverék egy részét távozni engedi. Ezáltal a szükséges húzóerő a behúzó kötélen jelentősen csökken így a láncfűrész indítórendszere is kímélve van.

 

 

 

Stihl hosszú élettartamú levegőszűrő rendszer előleválasztással

Stihl láncfűrész hosszú élettartamú levegőszűrő rendszer

A láncfűrész által beszívott levegőt lendkerék hozza mozgásba. A centrifugális erő révén a nagyobb és nehezebb szennyező részecskék kifelé, továbbá az emelkedő rámpán keresztül felfelé perdülnek. Így az előleválasztó csatornának köszönhetően már rendkívüli mértékben megtisztított levegő jut a légszűrőbe.

 

Stihl HD2 levegőszűrő rendszer

Stihl HD-2 szűrő Az újonnan kifejlesztett polietilén szűrőanyagból készült HD2-szűrő akár 70%-al sűrűbb anyagú, mint a gyapjú- és poliamid szűrők, így már a láncfűrész motorjába bejutó legfinomabb port is képes kiszűrni. Emellett olaj és víztaszító, ami nagyon megkönnyíti a tisztítását. A PET szűrőpatron szerszám használata nélkül ki- és beszerelhető. (Az ábra jobb felső sarkában található)

 

Stihl négycsatornás technológia

Stihl benzinmotoros láncfűrész négycsatornás rendszerA gyújtás előtt a láncfűrész motorjában az üzemanyag-levegő keverék négy csatornában keveredik össze. Az üzemanyag ez által optimálisan ég el, és jelentősen megnő a láncfűrész motorjának a hatékonysága. Így a láncfűrész kevesebbet fogyaszt, nagy lesz a forgatónyomatéka, és nagy fordulatszám-tartományban képes működni.

 

Egykaros kezelés

Stihl láncfűrész egykaros kezelésA benzines láncfűrész funkcióinak - mint hideg- és meleg indítás, üzemelés és leállítás - irányítása egyetlen kar segítségével történik. Ez a motorfűrész kezelését különösen komfortossá és biztossá teszi, mivel így a kéz mindig a fogantyún marad.

 

 

A Stihl elektronikus M-Tronic láncfűrész motorvezérlés

A Stihl elektronikus M-Tronic láncfűrész motorvezérlésA Stihl M-Tronic motorvezérlés elektronikával szerelt motorfűrész üzemanyag-adagolása teljesen elektronikusan vezérelt. Az elektronika automatikusan szabályozza a láncfűrész valamennyi üzemállapotában a gyújtási időt és az üzemanyag adagolást, méghozzá a külső feltételektől, vagyis a hőmérséklettől, a tengerszint feletti magasságtól és az üzemanyag minőségétől függően. Folyamatosan optimális motorteljesítményt, állandó legnagyobb fordulatszámot, és nagyon jó gyorsulást biztosít a láncfűrész gépnek. Az M-Tronic láncfűrész elektronika motorvezérlés használatával egyáltalán nincs szükség a porlasztó kézi beállítására. Az elektronikus hideg/melegindítás-észlelésnek köszönhetően mindössze egy indítási pozíció található a láncfűrész kombikarján.Kevés számú berántással, átváltás nélkül indíthatjuk a láncfűrész gépünket. A hidegindítás után is azonnal a megfelelő sebességre gyorsíthatunk. Az elektronika megjegyzi a láncfűrész utolsó használatakor alkalmazott beállításokat, így azonos külső feltételek mellett a láncfűrész minden újraindításánál azonnal rendelkezésre áll a szükséges motorteljesítmény.

 

Kombikar az M-Tronic-os Stihl láncfűrész gépeken

Kombi karAz M-Tronic elektronika a hideg és meleg indítást elektronikusan érzékeli, csak egy indulási, egy üzemi, és egy kikapcsolva állásra van szükség a kombinált karnál. Az  M-Tronic elektronikával szerelt láncfűrész esetében elmarad a félszívató, és a szívató kar pozíció. A pontos keverékarányt és a pontos tüzelőanyag adagolást az elektronika elvégzi, szabályozza. Figyeljünk arra, hogy ez az elektronikus szabályzás a láncfűrész bemelegítését nem helyettesíti! Könnyen elfeledkezhetünk róla, mert a láncfűrész rögtön egyenletesen jár az M-Tronicnak köszönhetően. Pár perc melegítés után vágjunk csak a láncfűrész gépünkkel!

 

Stihl ElastoStart

Stihl láncfűrész ElastoStart indításA kompressziónyomás következtében a kétütemű motorok beindításánál lökésszerű erők lépnek fel, amelyek az izmokat és az ízületeket megterhelik. A Stihl láncfűrész berántásánál az ElastoStart ezt érezhetően csökkenti. Egy speciális, a láncfűrész indítófogantyújában lévő rezgéscsillapító elem a húzóerőnek megfelelően elfordul, így lehetővé teszi az egyenletes, hirtelen erőkifejtés nélküli indítást.

 

Stihl ErgoStart (E)

Stihl láncfűrész ErgoStart indításA motorfűrész forgattyús tengelye és indítószerkezete között elhelyezkedő acélrugó kiegyenlíti az erőkifejtést , így az a berántó kötélen alig érezhető. Az eredmény: a Stihl ErgoStarttal felszerelt láncfűrész fele erőráfordítással indítható.

 

 

Stihl Ematic-lánckenőrendszer

Stihl láncfűrész Ematic lánckenő rendszereA Stihl Ematic rendszert az Ematic vezetőlemez, a Oilomatic fűrészlánc és egy szabályozható adagolású, illetve csökkentett anyagtovábbítású olajszivattyú alkotja. A láncolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá, így a lánckenőolaj felhasználása akár felére is csökkenthető.

 

 

Stihl gyors láncfeszítés (B)

Stihl láncfűrész gyors láncfeszítésA STIHL láncfűrész gyors láncfeszítő rendszere a fűrészlánc megfeszítését egészen egyszerűvé teszi. A láncfűrész oldalán a fűrészlánc a lánckerék fedelének meglazítása után szerszám nélkül kézzel, mindössze egy állító kerék segítségével megfeszíthető.

 

 

Elvesztésbiztos anyacsavar

A láncfűrész lánckerékfedelén, a vezetőlemez felerősítésére használt csavaranyák kiesés, leesés elleni biztosítása. Ha lecseréli a fűrészláncot a láncfűrész gépen, a láncvezető felerősítő csavarjai a helyükön maradnak, és biztos hogy nem vesznek el. Az MS 241 az elsők között lévő STIHL láncfűrész, amelyet biztosított láncvezető rögzítő csavarral láttak el. Előnyös megoldás a helyszínen történő fűrészlánc csere esetén.

 

Stihl karburátor előmelegítés

Stihl láncfűrész karburátorfűtésA STIHL karburátor előfűtéssel felszerelt láncfűrész hideg időben is jól működik. A téli beállítás esetén előmelegített levegő áramlik a láncfűrész karburátora köré, és ez megakadályozza annak befagyását. A nyári és a téli beállítás egyetlen egyszerű mozdulattal állítható át a láncfűrész üzemmód kapcsolójával.

 

Katalizátor (D)

Stihl benzinmotoros láncfűrész katalizátorA benzinmotoros láncfűrész károsanyag kibocsátása a felhasználó szem- és nyálkahártya irritációjához vezethet, és a környezetet is terheli. Az elsőként a STIHL fejlesztette ki a motorfűrész katalizátort (D), amellyel a káros szénhidrogének arányát a füstgázban akár 80%-kal is csökkenthetik.

 

 

Kézi üzemanyagpumpa

Stihl láncfűrész kézi üzemanyagpumpaA kézi üzemanyag-szivattyúval egy hüvelykujjnyomással üzemanyag kerül a láncfűrész karburátorába, ezáltal egy hosszabb üzemszünet után is kevesebb rántással beindítható a motorfűrész.

 

 

Stihl kompenzátor

Stihl láncfűrész karburátor kompenzátorA STIHL kompenzátor a láncfűrész karburátorának szabályzóegysége, mely gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elpiszkolódásánál is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyag felhasználás hosszú időn keresztül közel azonos maradjon. A motorfűrész légszűrőjét csak akkor kell tisztítani, amikor a láncfűrész teljesítménye érezhetően visszaesik, ezáltal lehetővé válik a láncfűrész karbantartás nélküli, nagyon hosszú használata is.

 

Stihl oldalsó láncfeszítés

A Stihl láncfűrész oldalsó láncfeszítéseA Stihl láncfűrész láncfeszítése oldalirányban, a lánckerék-fedélen állítható. Ez kizárja az éles fűrészlánccal való érintkezést.

 

 

 

Stihl QuickStop láncfék

Stihl láncfűrész QuickStop láncfékA QuickStop láncfék védőmechanizmus a motorfűrész használatában. A láncfék az első kézvédővel hozható működésbe, és a fűrészlánc a másodperc törtrésze alatt megáll. A láncfűrész elegendő nagyságú visszaütésénél a QuickStop láncfék automatikusan működésbe lép.

 

 

Stihl QuickStop Super láncfék (Q)

Stihl QuickStop Super láncfűrész láncfékA kényelmes láncfék - kizárólag a Stihl láncfűrész sajátja. A QuickStop Super-rel szerelt láncfűrész gépen a fűrészlánc abban a pillanatban megáll, amint a motorfűrész hátsó fogantyúját elengedik. Azok a munkálatok a QuickStop Super-rel különösen hatékonyan és kényelmesen kivitelezhetőek, amelyeknél a motorfűrész vágását gyakran kell megállítani.

 

 

Stihl szerszám nélkül nyitható tankzárak

Stihl láncfűrész szerszám nélkül nyitható tankzáraiSzabadalmaztatott Stihl fejlesztés a speciális zár az üzemanyag- és olajtartályokhoz. Az ezzel ellátott benzinmotoros láncfűrész tankja gyorsan, nagyobb erőkifejtés és szerszám nélkül nyitható és zárható le újra.

 

 

 

Mennyiségszabályozós olajpumpa

Stihl láncfűrész mennyiségszabályzós olajpumpaLehetővé teszi a láncfűrész szükségleteihez igazodó pontos olajmennyiség adagolását. Az E jelölés a minden esetben elegendő olajmennyiséget biztosítja. A láncfűrész lánckenőolaj fogyasztása akár 50%-kal csökkenthető.

 

 

 

Stihl elektromos láncfűrész túlterhelés védelme

Stihl elektromos láncfűrész túlterhelésvédelmeA láncfűrész elektromos motorja a fenyegető túlmelegedés esetében leáll.

 

 

 

 

Önlekapcsoló szénkefék az elektromos láncfűrész védelmében

Stihl elektromos láncfűrész önlekapcsoló szénkeféiAz önleállító szénkefék elkopás esetén megszakítják az áramellátást, így védik az láncfűrész motorjában lévő kommutátort a károsodástól.

 

 A Stihl láncfűrészek megvásárolhatók üzletünkben. 1106.Kerepesi út 115. T: 061-2651305

Tovább a webáruházba

 

Készítette: Sikermarketing.hu